Sari la conținut
News Alert

Localizat după 9 luni de la dispariție

Alin Simota, fostul vicepreşedinte al PNL Hunedoara şi fost finanţator al echipei de fotbal Jiul Petroşani, dat în urmărire internațională, a fost localizat în Emiratele Arabe. Acolo a fost arestat inițial, iar acum se află sub supravegherea poliției. Statul român face demersuri pentru aducerea sa în țară unde trebuie să ispășească o condamnare pentru conflict de interese. El este cercetat în mai multe dosare penale. Emiratale Arabe nu au însă acord de extrădare cu România decât în cazuri de crimă și trafic de droguri.

Alin Simota o a fost identificat în Emiratele Arabe Unite în baza datelor furnizate de centrul de cooperare polițienească internațională din cadrul poliției române.

„Se fac demersuri prin ministerul justiției în vederea extrădării și a punerii la dispoziția instanței de judecată. În momentul de față se află sub o formă de supraveghere judiciară”, susține Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Simota a fugit din țară în 19 ianuarie anul acesta. Era exact ziua în care tribunalul Hunedoara a decis ca el să fie reîncarcerat pentru efectuarea unui rest de pedeapsă dintr-o condamnare la 2 ani de închisoare pentru conflict de interese. Cu o lună înainte, Alin Simota fusese eliberat din penitenciar de către judecătoria Deva. Decizia a fost contestată de procurori.

„S-a admis contestația formulată de către parchet și s-a dispus desființarea sentinței, și arestarea și deținerea inculpatului Simota”, precizează Cristina Roncioiu, purtător de cuvânt la Judecătoria Deva.

Acestea nu sunt singurele probleme penale ale lui Alin Simota. Când va fi adus în țară, el va trebui să răspundă la întrebările anchetatorilor în mai multe dosare, deschise atât la tribunalul Hunedoara, cât și la DIICOT și Judecătoria Deva.

„Pe rolul judecătoriei Deva este înregistrat un alt dosar penal, în care domnul Simota Alin este cercetat pentru diverse infracțiuni, are termen în data de 9 noiembrie”, completează Cristina Ronicioiu.

„În alte două dosare penale, Alin Simota este cercetat de pe o parte pentru infracțiuni cu violență, șantaj și cămătărie, iar pe de altă parte pentru o evaziune fiscală al cărei prejuduciu a fost calculat de anchetatori la 1,5 milioane de euro” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

Alin Simota a fost consilier județean, vicepreședinte al PNL Hunedoara și candidat la primăria Petroșani. El a deținut totodată și clublul de fotbal Jiul Petroșani.