Oseminte umane, găsite la Arad

Data publicării:
oseminte
Mai multe oseminte umane, atât de adulţi cât şi de copii, au fost descoperite într-un sat din judeţul Arad. O familie care şi-a cumpărat casă acolo a început săpăturile în grădină şi aşa a descoperit ceea ce pare a fi un mormânt comun. Oasele au ajuns la Institutul de Medicină Legală pentru expertizare, iar Poliţia a demarat o anchetă.

Oasele au fost descoperite de muncitorii care săpau o groapă în grădina proprietarului pentru instalarea unei fose septice. La doar 1,5 metri adâncime au dat de oseminte.

„În cursul zilei de astăzi am început să săpăm un prister la o casă la care renovăm, în timpul lucrărilor am găsit niște oase. Am găsit părți de picior, părți destul de mari de coloană, dantura întreagă”, povestește Doba Zoltan.

Localnicii din sat spun că oasele, ce par să fi aparţinut atât unor adulţi, cât şi unor copii, ar putea data din vremea în care asupra satului s-a abătut o epidemie ce ar fi ucis o bună parte din populaţie.

„Poate să fie o groapă comună, care a fost cauzată de o epidemie”, spune Miklos Csaba, paroh romano catolic Mailat.

„Probabil cei care au murit cu epidemia asta, au fost înmormântați într-o groapă comună.”

Şi edilul din comuna Vinga, de care aparţine satul Mailat, crede că oasele sunt vechi de sute de ani.

„După câte am auzit și eu se pare să fie din primul război mondial sau poate mai repede. Am anunţat autoritățile, și probabil o să-și facă datoria și o să aflăm vechimea osemintelor”, susține Ioan Negrei, primarul comunei Vinga.

„În cauză polițiștii efectuează cercetări, fiind solicitat totodată și serviciul județean de medicină legală”, a precizat Inspector de politie, Lorena Radu.

Oasele găsite au fost duse la Institulul de Medicina Legală din Arad, unde experţii vor stabili cu exactitate vechimea lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri