Cancerul colorectal: Care sunt opțiunile moderne de tratament chirurgical și când sunt indicate

Data actualizării: Data publicării:
dr eliza gangone
Dr. Eliza Gangone, medic primar chirurgie generală

Tratamentul chirurgical este principala metodă terapeutică în cancerele colorectale. Care sunt opțiunile chirurgicale și cum se stabilesc metodele de intervenție în funcție de caz, discutăm cu dr. Eliza Gangone, medic primar chirurgie generală.

Tratamentul chirurgical pentru cancer colorectal este stabilit în funcție de stadiul bolii și de localizarea tumorii. Dacă afecțiunea este descoperită din timp, atunci intervenția chirurgicală se poate realiza minim invaziv, laparoscopic sau prin chirurgie robotică. Operațiile minim invazive asigură rezultate foarte bune pe termen lung, cu o recuperare rapidă a pacientului și risc redus de complicații.

În funcție de indicația medicală existentă, orice operație de cancer poate fi completată cu tratamente oncologice – radioterapie, chimioterapie, imunoterapie sau terapie biologică țintită. Chirurgia are însă un rol esențial în gestionarea terapeutică a cancerului colorectal, pentru că rămâne singura modalitate prin care pot fi vindecate cele mai multe cancere solide.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri