Care sunt simptomele tumorilor chistice ale ficatului și în ce constă tratamentul

Data actualizării: Data publicării:
dr ionut dudus
Dr. Ionuţ Duduş, medic specialist chirurgie generală

La ecografie, ficatul sănătos are o suprafaţă netedă, uniformă. Formarea chisturilor pe suprafaţa ficatului schimbă aspectul normal. Vorbim de formaţiuni chistice care provoacă disconfort şi pot duce la probleme grave de sănătate. Ce sunt aceste tumori chistice şi care este tratamentul, ne spune dr. Ionuţ Duduş, medic specialist chirurgie generală.

Tumorile chistice hepatice sunt excrescențe benigne care se dezvoltă în ficat, dar care evoluează în timp și au potențial de malignitate ridicat. Pentru a evita complicațiile, se recomandă ca formațiunile, odată diagnosticate, să fie complet îndepărtate. Acest lucru se poate realiza printr-o intervenție de chirurgie hepatică.

Ficatul este un organ important, cu o structură complexă și cu multiple funcții în organism, de la producerea proteinelor și factorilor de coagulare a sângelui, până la producția de bilă. De aceea, bolile hepatice nu trebuie neglijate. Ele necesită o abordare multidisciplinară, diagnosticul și tratamentul acestor afecțiuni este de dorit să se realizeze în echipe formate din medici cu competențe avansate în boli hepatice, dar și în alte specialități, în funcție de caz.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri