Ce metode de tratament există pentru cancerul pulmonar

Data actualizării: Data publicării:
dr mircea dediu
Dr. Mircea Dediu, medic primar oncologie

Unul dintre cele mai agresive cancere, cel pulmonar, beneficiază de mai multe modalități moderne de tratament. Care sunt acestea și cum se decide tratamentul pentru fiecare pacient, ne spune dr. Mircea Dediu, medic primar oncologie.

Cancerul pulmonar apare atunci când celulele din plămâni suferă mutații și încep să se înmulțească necontrolat. Cancerul pulmonar este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat în populația masculină din România, fumătorii fiind cei mai expuși riscului de a dezvolta o astfel de boală. Dacă este diagnosticată la timp, boala poate fi vindecată. Pacienții cu cancer pulmonar beneficiază de tratamente moderne, inovatoare, care au crescut semnificativ speranța de viață și calitatea vieții.

Terapia țintită în cancer face parte din strategia terapeutică integrată a cancerului, acest tip de tratament concentrându-se pe mutațiile genetice care au dus la apariția tumorii. Țintindu-le pe acestea, medicamentele moderne acționează cu mare precizie, fără a interacționa cu celulele sănătoase. Indicația pentru astfel de tratamente moderne se stabilește în urma unor testări genetice sau moleculare.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri