Galerie Foto 1.200 de pistoale suspectate a fi letale, găsite de poliţiştii de frontieră într-un camion care venea din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
1680245569130-18872-S4
Sursa foto: Politia de Frontiera

Un număr de 1.200 de pistoale suspectate a fi letale au fost depistate de poliţiştii de frontieră constănţeni, la PTF Negru Vodă, într-un camion înmatriculat în Ucraina, condus de un cetăţean din aceeaşi ţară.

Garda de Coastă a informat, vineri, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii de frontieră ai instituţiei au depistat, într-un camion încărcat cu diverse produse, condus de un cetăţean ucrainean, 1.200 de pistoale suspectate a fi letale şi supuse autorizării, armele urmând să fie trimise spre expertizare.

Sursa foto: Politia de Frontiera
Sursa foto: Politia de Frontiera

"În data de 30 martie, în jurul orei 13,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean ucrainean, în vârstă de 54 de ani, la volanul unui ansamblu rutier cu semiremorcă, înmatriculat în Ucraina. Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire, pistoale cu gaze, pentru o societate din Ucraina. Întrucât exista suspiciunea că pistoalele fac parte din categoria armelor letale supuse autorizării, poliţiştii de frontieră au însoţit ansamblul rutier în Portul Constanţa, iar împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa-Sud au desigilat compartimentul marfă al mijlocului de transport şi au efectuat controlul amănunţit al acestuia", se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Conform sursei menţionate, în urma verificărilor au fost descoperite 60 de cutii ce conţineau 1.200 pistoale, marca Stalker, calibru 9 milimetri, care au fost ridicate în vederea expertizării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri