1 Decembrie 2019, Ziua Națională a României. Evenimente la Alba Iulia

Data publicării:
parada alba iulia humvee

Peste 50.000 de oameni sunt aşteptaţi duminică la Alba Iulia, la festivitățile organizate de Ziua Națională. Programul evenimentelor cuprinde ceremonii militare, tradiționalul moment al primirii soliilor Cetăților de Scaun, o paradă militară, concerte și un spectacol de artificii.

Începând cu ora 10:00, la Alba Iulia se va desfășura ceremonia de depuneri de coroane la Monumentul Unirii urmată de tradiționalul moment de primire a soliilor Cetăților de Scaun și citirea „Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia”, deoarece aici, de Ziua Națională, se sărbătorește în fiecare an și Marea Unire de la 1918.

După o slujbă religioasă care va avea loc la Catedrala Încoronării, va începe defilarea trupelor și tehnicii militare la care vor participa 1.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, 110 mijloace tehnice şi aproximativ 15 aeronave.

Manifestările mai cuprind Marea Unire a Bucătarilor care pregătesc masa populară: 10.000 de porții de fasole cu cârnați ce vor fi distribuite gratuit participanților la sărbătoare.

Programul mai cuprinde un concert de muzică populară cu zeci de artiști consacrați și tinere talente ale genului și spectacole de reconstituire istorică denumite „Revista de front – Garda românească 1918”, „Intrarea Armatei Române în Alba Iulia” și „Retragerea Armatei Române cu torțe”, iar sărbătoare se încheie cu un spectacol de artificii.

La evenimentele organizate de Ziua Națională va fi prezent și premierul Ludovic Orban, însoţit de o parte dintre miniştri.

Citiți și: Parada de 1 Decembrie 2019. LIVE de la parada militară din București

(sursa: Mediafax)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri