1 milion de euro pentru Muntele Athos. Parlamentul a mărit de patru ori alocația bugetară pentru Schitul Prodromu

Data publicării:
Schitul romanesc Prodromu de la Muntele Athos
Foto: Basilica.ro

Parlamentul a mărit prin lege alocația anuală pe care o primește schitul românesc de la Muntele Athos. Dacă până acum schitul Prodromu avea alocată suma de 250.000 de euro pe an de la bugetul de stat, de-acum înainte va primi aproape un milion de euro pe an. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea.

Parlamentul a modificat legea 114/2007, prin care s-a stabilit o alocare bugetară de 250.000 de euro anual pentru schitul românesc de la Muntele Athos. Potrivit noii forme a legii, alocația a fost majorată la 960.000 de euro.

„Anual se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, o sumă în lei, echivalentă cu 960.000 de euro, pentru Schitul românesc Prodromu, de la Muntele Athos, Grecia”, potrivit art. 2 al legii modificate.

Legea a fost inițată de 90 de deputați și senatori de la toate partidele. În expunerea de motive, inițiatorii arată că schitul are nevoie de bani pentru lucrări de întreținere și restaurare a clădirilor, dar și a operelor teologice pe care le deține - cărți, manuscrise, moaște, icoane prețioase. De asemenea, parlamentarii mai motivează că Franța cheltuiește anual 4 milioane de euro pentru întreținerea catedralei Notre Dame.

Noua formă a legii a fost votată pe 10 martie și promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 3 aprilie. Pe 6 aprilie, legea modificată a fost publicată în Monitorul Oficial.

Editor: Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri