14 români au fost evacuați din Afganistan și au ajuns în Pakistan. O altă persoană nu a reușit să ajungă pe aeroportul din Kabul

Data publicării:
14 cetățeni români care au reușit să ajungă pe aeroportul din Kabul au fost evacuați cu o aeronavă militară
14 cetățeni români care au reușit să ajungă pe aeroportul din Kabul au fost evacuați cu o aeronavă militară. Foto: MApN / Facebook

14 cetățeni români care au reușit să ajungă pe aeroportul din Kabul au fost evacuați cu o aeronavă militară C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române. Alături de ei se află și 4 cetățeni bulgari. Au ajuns la Islamabad, de unde urmează să plece spre România.

Cel de-al treilea zbor la Kabul al aeronavei militare de transport românești a reușit evacuarea a încă 14 cetățeni români transferați în aeroport în cursul dimineții și a 4 cetățeni bulgari, anunță MAE și MApN.

Pe lângă personalul militar al aeronavei s-a aflat la bord și o echipă consulară mobilă a MAE, pregătită să acorde asistență de specialitate.

Aeronava militară românească a aterizat la Islamabad și l-a preluat și pe cetățeanul român evacuat în cursul dimineții de 20 august pentru a fi transportat spre țară. Primul cetățean român evacuat în ziua anterioară a decis să plece deja din Islamabad cu un zbor de linie. De la Islamabad, aeronava va face deplasarea spre România.

Cel de-al 15-lea cetățean român care mai dorea evacuarea, angajat al unui program ONU, a anunțat că nu poate ajunge la aeroport din cauza situației de securitate.

„Celula de criză interinstituțională va continua să acționeze pentru a identifica opțiuni de evacuare a acestuia cu aeronave ale unor state partenere, în măsura în care condițiile de securitate vor permite accesul cetățeanului român în aeroport”, se arată în comunicat.

Autoritățile române au contactat și foști colaboratori ai trupelor române pe perioada desfășurării misiunii acestora în Afganistan, studenți bursieri ai statului român cu studii în derulare sau care au fost acceptați la studii în România, precum și jurnaliști afgani, care și-au manifestat dorința de a fi evacuați în România. Aceștia nu au reușit însă să ajungă pe aeroportul din Kabul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri