Video 40.000 de oameni la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc. Ei pot face și vaccinul anti-Covid în cadrul unui maraton inițiat de un călugăr

Data actualizării: Data publicării:
zeci de mii de oameni la pelerinaj la sumuleu ciuc
Aproximativ 40.000 de oameni participă, sâmbătă, la tradiţionalul pelerinaj de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Aproximativ 40.000 de oameni participă, sâmbătă, la tradiţionalul pelerinaj de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, județul Harghita. Acolo are loc și un maraton al vaccinării, inițiat de unul dintre călugări.

Oamenii profită de relaxarea condițiilor de a participa la manifestări religioase, iar mulți se duc să se și imunizeze, la maratonul vaccinării organizat de o fundație religioasă. 

Imunizările se fac în curtea spitalului din vecinătatea bisericii franciscane.

Vaccinarea este fără programare, cu serurile de la Pfizer şi Johnson&Johnson. La Spitalul din Miercurea Ciuc vor fi asigurate gărzi duble pentru a veni în sprijinul credincioșilor dacă vor avea nevoie de îngrijiri medicale. 

Pelerinajul din județul Harghita e considerat cel mai mare din Europa de Est și e cel mai mare eveniment de acest fel organizat în pandemie. Pentru credincioși slujba din acest an e încărcată de emoție mai ales că anul trecut nu au putut participa la pelerinaj.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri