Accident grav la școală. Un elev a căzut de la etajul al doilea

Data publicării:
scara scoala

Accident grav la o școală din Bistrița Năsăud. Un copil de 13 ani este în comă, după ce a căzut 8 metri în gol. Era în pauză și s-a urcat pe balustrada scărilor, iar într-o clipă de neatenție s-a prăbușit de la etajul al doilea al clădirii. Inspectoratul școlar face o anchetă la școală și vrea să afle dacă exista vreun profesor care să-i supravegheze pe elevi în recreație.

Clasa a cincea de la Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Năsăud se afla în pauză, alături de ceilalți elevi. La un moment dat, unul dintre copii a încercat să se cațere pe balustrada scărilor.

Incidentul s-a petrecut în timpul pauzei, copilul a ieșit din sala de clasă, pe holuri, a urcat pe balustrada scărilor, vrând să se joace și a căzut de la etajul al 2-lea, pâna la parter, de la o înălțime de opt metri.

Băiatul de 13 ani locuiește într-un centru de plasament și a suferit recent o operație pe cord. Copilul a ajuns în stare gravă la spitalul din Năsăud, iar medicii de aici au cerut un elicopter SMURD pentru a-l transporta la Cluj-Napoca.

Marian Alexandru, medic primar chirurg: A fost adus cu traumatism cranio-cerebral sever, în stare comatoasă.

Conducerea școlii refuză să comenteze incidentul.

Măriuța Pop, jurnalist Digi24: Conducerea școlii a refuzat să ne ofere detalii despre evenimentul petrecut și de asemenea nu ne-a fost permis accesul în incinta clădirii cu motivația că va fi oferită o poziție oficială după ce ancheta internă demarată va fi finalizată.

Camelia Tabără, purtător de cuvânt al ISJ Bistrița-Năsăud: Trei colegi din inspectorat vor merge mâine să vadă cum a fost organizat serviciul pe școală, tot ce ține de sistem de sănătate și securitate în muncă pentru elevi, să vedem unde au fost problemele. În mod normal, pe durata pauzei, responsabilitatea integrității copiilor o au profesorii de serviciu.

Copilul va rămâne sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri