Aglomerație de nedescris la Cabana Postăvaru. Distracția la munte nu ține cont de pandemie

Data actualizării: Data publicării:
aglomeratie in plina pandemie la cabana postavaru
Aglomerație la Cabana Postăvaru în plină pandemie. Oamenii nu au respectat distanțarea fizică și mulți nu aveau măști Foto: captură video

Turiștii au luat cu asalt stațiunea Poiana Brașov, iar la Vârful Postavaru s-au încins petreceri în aer liber. Din păcate, atmosfera și iluzia că se află în spațiu liber i-au făcut pe mulți să renunțe la orice regulă de protecție sau de distanțare. Cât despre măștile de protecție au lipsit cu desăvârșire. Un telespectator Digi24 a surprins imaginile în care cei mai mulți dintre turiști nu au măști și nici nu respectă măsurile de distanțare socială, deși există risc de infectare cu SARS-CoV-2.

„Este o situație nedorită și este păcat că unii oameni ignoră apelul nostru de respectare a măsurilor de protecție sanitară. Deși, după atâta vreme în care ne-am confruntat cu pandemia, cred că aceste reguli ar fi trebuit să intre în reflex”, a declarat la Digi24 Alexandru Ganea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Brașov.

În zonă au intervenit în cele din urmă jandarmii. 

„Toate echipajele de jandarmerie s-au deplasat la fața locului. Acea aglomerație s-a produs la încheierea programului instalației de transport pe cablu, ultima tură. Colegii mei i-au rugat pe reprezentanții cabanei să întrerupă muzica și comercializarea băuturilor alcoolice. Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, 7 avertismente scrise și o amendă de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de distanțare fizică”, a precizat la Digi24 Ion Zaharia, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmerie Brașov.

Cum s-a lăsat seara, distracția s-a mutat însă într-un club din Poiana Brașov. Petrecerea a fost transmisă în direct pe Facebook de un participant la petrecere. Nici aici regulile de distanțare nu au fost respectate.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri