Video&Foto Aglomerație mare la frontierele cu Bulgaria și Ungaria. Oamenii așteptă cel puțin 2 ore să treacă granița - UPDATE

Data actualizării: Data publicării:
coada de masini la vama nadlac 2
Mașini la vama Nădlac II. Imagine de arhivă. Foto: captură video Digi24

Traficul rutier este foarte aglomerat în câteva din cele mai frecventate puncte de trecere a frontierei spre Bulgaria și Ungaria, șoferii având de așteptat ore bune la coadă. Este aglomerație și spre Republica Moldova, însă timpii de așteptare nu sunt atât de mari.

UPDATE: La ora 12.30, timpii de așteptare la punctele de frontieră Giurgiu și Vama Veche au crescut la cel puțin 120 de minute.

Camioanele care ies din ţară prin PTF Giurgiu au de aşteptat 150 de minute, iar autoturismele au de aşteptat 60 de minute la controlul de frontieră, din cauza numărului mare de mijloace de transport care s-au prezentat la ieşirea din ţară prin acest punct de frontieră.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a ITPF Giurgiu, Raluca Stan, în perioada 31 mai 2023 ora 07,00 - 1 iunie 2023, ora 07,00, la graniţa cu Bulgaria au efectuat formalităţi de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară aproximativ 1.400 de camioane, 1.000 de autoturisme şi 5.270 de persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară aproximativ 1.200 de camioane, 5.250 de autoturisme şi 16.700 de persoane.

La vama Urziceni, timpul de așteptare a crescut la cel puțin 60 de minute.

La Nădlac II, timpul de așteptare a scăzut la cel puțin 110 minute.

La Nădlac, timpul de așteptare a scăzut la cel puțin 70 minute.

La Cenad, timpul de așteptare este de cel puțin 60 de minute.


Granița spre Bulgaria

Punctele de trecere a frontierei spre Bulgaria sunt aglomerate, iar timpii de așteptare, pentru moment, sunt de cel puțin 60 de minute.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, traficul rutier cel mai aglomerat este în punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu. Aici funcționează 4 benzi pe sensul de intrare, 6 benzi pe sensul de ieșire, iar timpul de așteptare este de cel puțin 60 de minute.

Aglomerație pe Autostrada A2. Sursa: Imagini amator
Aglomerație pe Autostrada A2. Sursa: Imagini amator

Este aglomerat și punctul de trecere a frontierei în Bulgaria de la Ostrov, timpul de așteptare aici fiind de peste 40 de minute.

La Zimnicea, timpul de așteptare este de minimum 60 de minute.

Punctul de trecere a frontierei de la Negru Vodă, unde există 1 bandă pe sens, este aglomerat și șoferii prezenți aici au de așteptat cel puțin 50 de minute pentru a trece granița.

Aglomerație și în punctul de trecere a frontierei de la Vama Veche, unde funcționează 1 benzi pe sensul de intrare și 3 benzi pe sensul de ieșire. Timpul de așteptare este de cel puțin 60 de minute.

Granița spre Ungaria

Aglomerație mare în cele mai frecventate multe puncte de trecere a frontierei spre Ungaria, aici consemnându-se și recordul de așteptare pentru ieșirea din România.

În vama Nădlac II, unde funcționează 2 artere de intrare în țară și 7 de ieșire, timpul de așteptare este de cel puțin 150 de minute.

În vama Nădlac, unde funcționează o arteră de intrare în țară și o arteră de ieșire, timpul de așteptare este de cel puțin 80 de minute.

La Borș II, unde funcționază 2 artere de intrare și 4 de ieșire, timpul de așteptare sunt de cel puțin 80 de minute.

Aglomerație, dar mai slabă, și în vămile Turnu, Borș, Săcuieni, Petea și Urziceni, unde timpul de așteptare variază între 40 și 50 de minute.

Granița spre Republica Moldova

La granița cu Republica Moldova, este aglomerată doar vama Sculeni, unde timpul de așteptare este de cel puțin 30 de minute.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri