Avocatul lui Dan Diaconescu spune că stenogramele în care acesta cere fete virgine nu sunt adevărate

Data actualizării: Data publicării:
Dan Diaconescu Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Diaconescu Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alexandru Morărescu, avocatul lui Dan Diaconescu, susține că stenogramele din dosar apărute în presă, în care fostul om de televiziune cerea fete virgine, nu sunt adevărate. Diaconescu scapă de arestul la domiciliu și va fi cercetat sub control judiciar, au decis joi judecătorii de la Tribunalul Constanța.

Dan Diaconescu a refuzat să facă declarații, dar avocatul lui s-a arătat revoltat de stenogramele apărute în presă și a susținut că discuțiile în care clientul lui cerea fete virgine nu sunt reale.

„Stenogramele? Nu sunt adevărate. Dumneavoastră pe ce vă bazaţi când spuneți că sunt adevărate? De unde le aveţi?”, a insistat avocatul.

Fostul politician și realizator TV, Dan Diaconescu, apare în stenogramele procurorilor purtând discuții cu fetele cu care este acuzat că a întreținut relații sexuale, acestea fiind minore. Potrivit discuției obținute de Digi24 din surse judiciare, atașată la dosarul prin care procurorii au solicitat arestarea sa preventivă, Dan Diaconescu cere „o fată virgină”. În alte stenograme, acesta o întreabă pe o altă fată în ce clasă e, aceasta răspunzându-i că este în clasa a 10-a.

Dan Diaconescu este acuzat de săvârşirea a patru infracţiuni de act sexual cu un minor şi a altor patru de folosire a prostituţiei infantile, toate faptele fiind în formă continuată. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu după ce au găsit imagini într-un telefon mobil sechestrat într-o altă cauză penală, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Procurorii au extras mai multe fişiere audio-video în care ar fi fost surprins fostul politician.

Din documentele prezentate în instanță, reiese faptul că Dan Diaconescu ar fi fost filmat de prieteni ai unor prostituate cu un telefon ascuns pe un raft printre animale de pluș, în dreptul unui iepuraș roz din pluș.

În stenogramele prinse la dosar, Dan Diaconescu se interesează de o fată „virgină”, despre care i se spune că are „15 ani”.

Tribunalul Constanța a desființat decizia inițială luată de Judecătoria Constanța și a dispus plasarea sub control judeciar pentru 60 de zile a fostului realizator de televiziune Dan Diaconescu în dosarul în care a fost pus sub acuzare pentru act sexual cu minor și prostituție infantilă. În perioada controlului judidicar, Dan Diaconescu este obligat să nu părăsească teritoriul României, să se prezintă în fața organului de urmărire penală și să nu ia legătura, direct sau indirect, cu martorii din dosar.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri