Brutăria din Ditrău angajează patru muncitori din Nepal, după ce locuitorii au semnat o petiție în care cer să nu mai fie aduși străini

Data publicării:
ditrau muncitori sri lanka

Patronul brutăriei din Ditrău, Kollo Katalin, a declarat, vineri, că în aproximativ o lună la Ditrău vor ajunge patru nepalezi care vor fi angajați la brutărie. Pe lângă cei doi muncitori singalezi din cauza cărora a pornit o adevărată revoltă la Ditrău, a fost angajat și un al treilea cetățean din Sri Lanka.

„Vom angaja cam într-o lună alţi patru cetăţeni străini, de această dată din Nepal, conform contractului cu agenţia care ne furnizează forţă de muncă din străinătate.

Ei se vor alătura celorlaţi trei angajaţi din Sri Lanka, din care doi lucrează în brutărie iar ultimul venit, la patiserie, este un patiser priceput. Cei patru nepalezi care vor veni au experienţă, sunt calificaţi, şi vor lucra în brutărie sau în patiserie, unde vom avea mai mare nevoie”, a spus Kollo, citat de Mediafax.

Aceasta a spus că la brutărie nu s-a primit, încă, oficial, petiţia semnată de peste 1800 de cetăţeni din Ditrău, aşteptând ca iniţiatorii să facă şi acest gest, pentru a putea primi un răspuns. 

În petiție sunt solicitate, printre altele, scuze publice preotului care a condus revolta, să nu mai fie angajați muncitori străini, iar patronul brutăriei „să despăgubească angajaţii prejudiciaţi şi jigniţi, în mod retroactiv, pentru cinci ani”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri