Video Exclusiv Când vor avea locuitorii din București apă caldă. Nicușor Dan: Mâine se încheie lucrările

Data actualizării: Data publicării:
robinet cu apa
Foto: Getty Images

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a spus miercuri în emisiunea Jurnalul de seară, la Digi24, că au fost făcute lucrări la conducte în luna august pentru ca la iarnă bucureștenii să nu mai rămână fără căldură. Edilul susține că mâine se încheie aceste lucrări, iar cei din Sectoarele 2 și 3 ar trebui să aibă apă caldă, precizând însă că pentru unii locuitori ai Capitalei problema va mai persista câteva zile.

Nicușor Dan spune că lucrările din luna august au fost făcute pentru a evita ca oamenii din București să rămână fără căldură sau apă caldă la iarnă. „Această situație a început pe 4-5 august și se va termina mâine când se încheie lucrările. Există un cămin, cam cât o sală de sport, plin de conducte de toate și de toate dimensiunile și toate formele geometrice și conexiuni între ele. Din 1968 nu s-au mai făcut lucrări.

Exista pericolul ca acest nod important să crape în această iarnă și am preferat să intervenim acum, cu acest inconvenient pentru foarte mulți bucureșteni, Sectoarele 2 și 3 să nu aibă apă caldă, decât să ni se întâmple ce ni s-a întâmplat în iarna lui 2020 când, cam aceiași oameni, dar de data aceasta în iarnă, două săptămâni înainte de Crăciun fără căldură. Mai bine să lucrăm acum ca să evităm pericolul pe care l-am fi putut avea în această iarnă”, a explicat Nicușor Dan. 

„Noi avem două centrale - una în sud care se numește Progresului și una în sud-est care se numește Sud. Fiecare dintre cele patru mari centrale au o perioadă în vară când se opresc, a fost timpul celei din Vitan să se oprească, în proximitatea ei este acest cămin de schimb între magistrale la care trebuia intervenit și dacă tot s-a oprit C.E.T.Sud, am zis că e momentul să lucrăm și în acest cămin. Am încercat să ducem toată apa caldă de care era nevoie în Sectoarele 2 și 3 să o ducem din C.E.T Progresul în C.E.T.Sud. Din păcate, pe zona pe care am vrut să deviem a crăpat, pentru că rețeaua este așa cum este și atunci avem acest inconvenient care se va termina mâine”, adaugă el. 

„Maine se rezolvă acest cămin și în felul ăsta apa caldă din C.E.T Progresul poate să meargă prin el în Sectoarele 2 și 3”, dă asigurări edilul. 

Întrebat dacă vor mai exista de mâine blocuri în București în care nu va exista apă caldă, Nicușor Dan a spus: „Există probleme punctuale și există lucrări la magistrale pe care le facem și care durează patru zile, șapte zile, 10 zile, pentru că intervenim în sfârșit pe acele conducte care au unele diametru de 1 m, altele de 1,20 m pentru care nu există proceduri de bypassare”. 

El dă asigurări că bucureștenii nu se vor mai confrunta cu astfel de probleme în sezonul rece. „Iarna asta, ăsta e motivul pentru care facem toate lucrările astea, lucrurile să fie mult mai bine decât iarna trecută. Evident o să avem avarii, dar va fi mai bine decât iarna trecută și lucrările lor vor fi mai de scurtă durată”, a mai spus primarul Capitalei. 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri