Cazul pacienților morți la Murgeni. Trei bacterii care pot provoca otrăvire au fost găsite în borșul de pește primit de la mănăstire

Data actualizării: Data publicării:
INTOXICATIE VASLUI
3 pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit în 22 noiembrie. FOTO: ISU Vaslui

Analizele în cazul pacienților morți de la spitalul din Murgeni au indicat prezența unor bacterii periculoase în ciorba de pește primită de la mănăstire.

La trei săptămâni din Vaslui, autoritățile sanitare din Vaslui spun că așteaptă ca Ministerul Sănătății să se pronunțe, să analizeze rezultatele buletinelor de analize și să decidă dacă bacteriile identificate în borșul de pește adus de la mănăstire au dus la deces.

Analizele de la DSV Vaslui indică trei tipuri de bacterii în borșul de pește, care pot provoca simptome digestive și chiar otrăvire.

Responsabilitatea interpretării valorilor și a impactului asupra stării de sănătate a pacienților a fost pasată către Ministerul Sănătății, autoritățile locale nu au un răspuns clar pentru cauza celor trei decese.

În acest caz este deschisă și o anchetă penală.

În 28 noiembrie, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că rezultatele micro-biologice efectuate până aunci în legătură cu moartea a 3 pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni și îmbolnăvirea altor zeci nu arată o posibilă toxiinfecţie alimentară. Analizele toxicologice arătau că oamenii nu au înghițit nici substanțe toxice sau medicamente în exces. 

Trei pacienţi care se aflau internaţi la Spitalul Murgeni au decedat, în 22 noiembrie, iar altul a fost transportat în stare gravă la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad. Ulterior, mai mulţi pacienţi care prezentau simptome digestive au fost transportaţi la spitale din Vaslui, Bârlad şi Iaşi. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri