Video Cei mai înalți stâlpi de electricitate din România au fost ridicați peste Dunăre

Data publicării:
stalpi dunare
Sursa foto: Transelectrica / Facebook

Transelectrica a publicat imagini cu stâlpii de tensiune uriași ridicați pentru traversarea Dunării în cadrul Liniei Electrice Aeriene 400 kV Cernavodă – Stâlpu.

Aceștia sunt cei mai înalți stâlpi de tensiune din Rețeaua Electrică de Transport, măsurând fiecare câte 150 de metri înălțime. Totodată, fiecare stâlp cântărește 320 de tone, pentru fundațiile fiecărui stâlp s-au turnat 1402 metri cubi de beton, folosindu-se în același timp și 133 de tone de armătură.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Stâlpii uriași de pe Linia Electrică Aerienă 400 kV Cernavodă – Stâlpu au fost înălțați cu ajutorul unei macarale speciale de 600 de tone. În cadrul proiectului, traversarea Dunării s-a realizat pe o distanță de 2,6 kilometri, dintre care 1,13 kilometri pe deasupra apei.

Traversarea fluviului Dunărea s-a realizat în aproximativ trei săptămâni.

Proiectul Liniei Electrice Aeriene 400 kV Cernavodă – Stâlpu presupune 160 de kilometri de linie electrică aeriană nouă.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri