Cine este Daniel Gabriel Husein, interlopul care i-ar fi înjunghiat pe baschetbaliști în Brăila

Data actualizării: Data publicării:
dasaev

Unul dintre principalii suspecţi ai atacului asupra celor doi baschetbalişti americani de la ACS Cuza Sport Brăila, înjunghiaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică pe o terasă din centrul Brăilei, este interlopul brăilean Daniel Gabriel Husein, cunoscut sub porecla de ''Dasaev'', potrivit unor surse apropiate anchetei.

dasaev
Foto: debraila.ro

La intrarea în sediul Parchetului, Gabriel Husein, care s-a predat luni dimineața poliției, a declarat presei că sportivii erau implicaţi într-o ceartă cu cineva şi nu l-au lăsat să intre la toaletă. 

”Erau în zona băii şi nu lăsau pe nimeni să treacă. Mi-am cerut dreptul să trec la baie, ei erau beţi, se certau cu altcineva. Poate au crezut că sunt cu ceilalţi şi au răspuns cu lovituri. Atât a fost”, a spus Gabriel Husein, care are o tăietură pe obraz. 

La rândul său, avocata suspectului, Angelica Ionel, a spus că, deşi are un cazier impresionant, clientul său nu a provocat scandalul, ci doar a ripostat. 

”A ripostat pentru că a fost lovit. Chiar dacă are un cazier impresionant, aşa cum a arătat presa, nu e obligatoriu ca el să fi provocat scandalul. A fost agresat, el doar a ripostat. Vom vedea şi probele, nu le ştim deocamdată”, a declarat Angelica Ionel. 

Anchetatorii au stabilit deja, pe baza imaginilor video din clubul unde s-a petrecut atacul, identitatea tuturor celor implicaţi în caz, iar poliţiştii au pornit pe urmele acestora.

Cunoscutul interlop Dasaev a fost condamnat în trecut, în Spania, pentru proxenetism şi viol şi este recunoscut pentru fapte extrem de violente.

Citiți și:  Reacția ambasadei SUA după ce doi baschetbalişti au fost înjunghiați

''Cercetările se efectuează sub conducerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila'', a declarat pentru Agerpres de purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan.

Doi americani, jucători de baschet la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi sâmbătă noaptea pe o terasă din centrul Brăilei. Cei doi sportivi sunt Darrel Bowie, de 24 de ani, care se află în stare gravă, şi Joseph McClain, de 25 de ani.

Citiți și: Patronul echipei: Toți jucătorii sunt speriaţi pentru că nişte interlopi i-au atacat, vrând să braveze

Sportivii au fost operaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi cel aflat în stare gravă, cu un plămân perforat, a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

''Pacientul de 24 de ani, care are plămânul perforat, se află în elicopter în drum spre Bucureşti. Cel de-al doilea pacient, în vârstă de 25 de ani, se află în terapie, cu stare generală echilibrată hemodinamic şi respirator, se reface după intervenţia chirurgicală de astă noapte'', a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Alina Neacşu.

Citiți și: VIDEO. Baschetbalistul Darrel Bowie, înjunghiat la Brăila, a fost adus la Bucureşti


Cei doi sportivi le-au declarat cadrelor medicale din Brăila că doresc să fie transferaţi la un spital din America.

Baschetbaliştii americani, care au ajuns la Cuza Sport luna trecută, se aflau la terasă împreună cu mai mulţi colegi de echipă în momentul în care au fost loviţi cu pumnii şi atacaţi cu sticle şi cuţite.

Citiți și: Baschebalişti americani, înjunghiaţi pe o terasă la Brăila. Unul dintre ei are plămânul perforat 

Cazul amintește de scandalul din urmă cu câțiva ani, când un alt baschetbalist american, Chauncey Hardy, şi-a pierdut viaţa după un conflict izbucnit în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, în jurul orei 3:30, în clubul „Emotione” din Giurgiu. Baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu nişte tinere, dar a fost lovit cu pumnul în bărbie de Ionuţ Adrian Tănăsoaia şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans. Agresorul americanului a fost condamnat definitiv la șapte ani închisoare cu executare, în 2014, dar, potrivit presei locale, a fost eliberat condiționat în mai 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri