Exclusiv Cioloș: Să construim un pol reformator pentru 2024. Nu exclud discuții cu Orban sau alți liberali

Data actualizării: Data publicării:
ciolos la interviuri
Președintele USR, Dacian Cioloș, la Interviurile Digi24.ro.

Președintele USR, Dacian Cioloș, spune că vrea să construiască până în 2024 un „pol liberal” care să câștige alegerile. Acesta a declarat la Interviurile Digi24.ro că nu exclude discuții cu Ludovic Orban sau cu alți liberali.

„Depinde în ce direcție vrea să o ia domnul Orban. Nu excludem nici discuții cu oameni de bun simț din PNL. Eu văd că sunt convulsii destul de importante în PNL. E deja o hemoragie. E important, și aici vom discuta foarte serios, pentru că USR înțelege rolul unei Opoziții reformatoare, cu adevărat liberale și ne vom juca rolul acesta. Și vom fi deschiși pentru colaborări cu viitoare mișcări politice, fie din interiorul PNL fie din afară, ca să construim un pol cu adevărat reformator, liberal pentru 2024”, a declarat Dacian Cioloș.

Acesta a precizat că USR este singurul partid din România membru al unei familii liberale europene.

„Singurul partid din România membru al familiei liberale europene este USR, nu PNL. PNL este membru al popularilor conservatori”, spune Cioloș, care anunță că obiectivul USR pentru anul 2024 este să câștige toate alegerile.

„USR se va pregăti pentru 2024 propunând o alternativă de dezvoltare a României. Vrem să câștigăm toate alegerile. Să dăm președintele și să fim primul partid dintr-o coaliție de guvernare. Sigur, ne dorim să câștigăm alegerile și să dăm noi guvernul dar știm că e dificil. Dar vrem să fim vioara întâi. Nu excludem intrarea la guvernare până în 2024, dar condițiile sunt un guvern care să își asume reformele”, spune Cioloș.

Editor : Alexandru Rotaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri