Circulația trenurilor a fost reluată pe ruta Craiova-Caracal la patru zile după ce un marfar cu cereale a deraiat

Data publicării:
tren deraiat
Circulația trenurilor a fost reluată pe ruta Craiova-Caracal la patru zile după ce un marfar cu cereale a deraiat. FOTO: CFR SA

Traficul feroviar între Craiova şi Caracal a fost reluat sâmbătă, însă în zona staţiei CF Leu acesta se desfăşoară pe un singur fir de circulaţie, deoarece încă au loc intervenţii în zona deraierii.

"Echipele de intervenţie vor acţiona în continuare în staţia Leu, cu personal şi utilaje, pentru finalizarea tuturor lucrărilor necesare restabilirii traficului feroviar în condiţii normale, pe ambele fire de circulaţie. Astfel, se va interveni pentru refacerea liniei pe firul II (montat traverse, şină, două aparate de cale şi înlocuire stâlp LC), aducerea liniei în parametri pentru circulaţia trenurilor şi punerea sub tensiune a firului de contact", a transmis CFR SA.

CFR Călători a precizat că trenurile urmează să fie reintroduse treptat în graficul din programul de transport cu tranzit sau sosiri/plecări pe secţia Caracal - Craiova, în concordanţă şi cu condiţiile de circulaţie de pe firul redeschis. Astfel, circulaţia trenurilor se va normaliza în perioada următoare, după ce se va redeschide şi firul 2 de circulaţie.

În 16 ianuarie 2024, în jurul ore 01:30, la intrarea în staţia CF Leu, nouă vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă au deraiat, iar alte două s-au răsturnat. În urma deraierii, a fost afectată linia pe ambele fire de circulaţie (300 de metri), au fost avariate trei aparate de cale şi a fost rupt un stâlp al liniei de contact. Trenul aparţine operatorului privat de marfă Global Rail Solutions, avea în compunere 35 de vagoane încărcate cu cereale şi circula în relaţia Salonta - Roşiori Nord.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri