Cîțu, despre sporuri: Obiectivul nu este de a elimina, ci de a reașeza. Vrem să facem legătura între performanţă şi venituri

Data publicării:
bancnote lei tinute in mana de o femeie
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a spus că obiectivul Guvernului nu este de a elimina sporurile angajaților din sectorul public, ci de a reașeza veniturile astfel încât ele să fie corelate cu performanța.

Haideţi să vedem cum arată Legea salarizării. Obiectivul meu nu este de a elimina ceva, este acela de a reaşeza modul în care veniturile sunt alocate în sectorul public. Dorim să facem această legătură între performanţă şi venituri. Despre asta este vorba. În acelaşi timp avem şi alte câteva principii, unul care a fost anunţat de foarte multe ori în spaţiul public, era vorba ca salariul preşedintelui să fie cel mai mare în sectorul bugetar. Dar aici au fost tot felul de excepţii. Vrem să corectăm aceste excepţii. Vreau să fim foarte clari, noua lege a salarizării unitare vrea să facă această modernizare”, a spus premierul după ședința de Guvern în care a fost adoptat bugetul.

Joi seara, la Digi24, premierul a spus că va propune ca funcțiile de conducere să fie pe mandat, iar funcționarii să treacă la alt departament, prin rotație, după două mandate.

Voi propune luni în coaliție ca în administrația publică locală și centrală, anumite funcții de conducere – director general, secretar general, secretar general adjunct - să fie pe mandat. Mandat de maximum 6 ani, la 3 ani cu reînnoire a mandatului, cu evaluare, cum se întâmpla toate țările țările dezvoltate în administrația publică. De exemplu, dacă ești secretar general înt-un minister, legat de ministru mandatul, când vine un nou ministru, să fii reconfirmat. Trebuie să începem să avem o aministrație publică responsabilă”, a spus Cîțu.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri