Ciucă: Sute de facturi au fost introduse în sistem în prima zi de aplicare opțională e-Factura

Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă, intr-o declaratie de presa la palatul victoria
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primele sute de facturi au fost introduse vineri în sistemul național de facturare electronică, în prima zi de aplicare opțională e-Factura în relația firmelor cu partenerii de afaceri, arată premierul Nicolae Ciucă.

„Primele sute de facturi au fost introduse astăzi în sistemul naţional de facturare electronică, în prima zi de aplicare opţională e-Factura în relaţia firmelor cu partenerii de afaceri. Apreciez efortul Ministerului Finanţelor şi ANAF pentru acest pas important către digitalizarea economiei. Vor avea în continuare sprijinul meu, în calitate de prim-ministru, pentru următoarea etapă, când transmiterea facturilor în sistem electronic devine obligatorie începând cu 1 iulie 2022, precum şi pentru implementarea sistemului informatic de monitorizare a transporturilor de bunuri pe teritoriul României, Radarul Mărfurilor. Aceste două proiecte reprezintă mai mult decât reforme incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ele sunt esenţiale în relaţia mediului de afaceri cu administraţia publică”, a scris Nicolae Ciucă, vineri, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Premierul a subliniat că modernizarea şi digitalizarea relaţiei statului cu mediul de business vor conduce la reducerea birocraţiei, creşterea interacţiunii între firme şi autorităţi, scăderea cheltuielilor publice, colectarea mai multor fonduri la buget şi, implicit, resurse mai multe pentru investiţii în beneficiul cetăţenilor şi pentru proiecte sociale.

„România are nevoie de o viziune integrată care să valorifice fondurile naţionale şi europene pentru finanţarea unui mix de măsuri de sprijinire a categoriilor sociale vulnerabile şi de susţinere a investiţiilor care generează creştere economică şi modernizare”, a mai transmis Ciucă.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri