Video Coadă imensă la baza pârtiei din Poiana Brașov. Oamenii au așteptat să urce în gondolă

Data publicării:
coada poiana brasov
Aglomerație în Poiana Brașov. Foto: Captură Digi24

Dorul de zăpadă i-a adus pe turiști la munte, iar aglomerația s-a mutat pe pârtia din Poiana Brașov. Sute de oameni au stat la coadă la telegondolă, iar cei care au vrut să schieze au de așteptat și 40 de minute.

Aerul curat i-a făcut pe mulţi turiști să uite de respectarea măsurilor de distanţare. La baza pârtiei s-a format o coadă imensă pentru a urca în gondolă.

Oamenii nu par deranjați de acest lucru: "De 40 de minute stau. Dacă altă opțiune nu avem!", spune un iubitor al sporturilor de iarnă. "Pârtiile sunt bune. Aici jos ar trebui să le pună un pic, dar în rest foarte bine", afirmă un altul.

În Poiana Brașov, zăpada este numai bună pentru schiat. La baza pârtiei, stratul de zăpadă ajunge la 30 cm, iar în Masivul Postăvarul ajunge la 50 cm.

"Noi am produs zăpadă pe fiecare secvență de temperaturi negative, care s-a putut produce. De asta am și reușit într-un final să deschidem la 1 ianuarie. Un început foarte greu anul acesta, dar în ultimele zile temperaturile au scăzut de la o noapte la alta", explică Dorin Drăgoi, administrator al domeniului schiabil Poiana Brașov.

Pentru că nu sunt toate pârtiile deschise, instalațiile de transport pe cablu nu funcționează la capacitate maximă. Dintre acestea au fost puse în funcțiune pentru iubitori de munte: Capra Neagră, Telecabina Kanzel și telegondola.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri