Controale după incendiul de pe Șoseaua Nordului. Pompierii abia au putut intra în zonă, iar când au reușit n-au găsit surse de apă

Data actualizării: Data publicării:
pompieri-incendiu-digi24

Pompierii nu au avut loc să ajungă la un incendiu, într-un cartier de lux din Capitală. Când au reușit să se strecoare printre clădirile construite prea aproape unele de altele, nu au găsit surse de apă. A ars ultimul etaj al unui fost hotel, transformat în bloc de locuințe, din Cartierul Francez. 

Flăcările au cuprins în doar câteva minute acoperișul unui bloc dintr-un cartier din Nordul Capitalei. Fumul gros i-a alarmat pe vecini, care au sunat imediat la pompieri.

Pompierii au trimis inițial 8 echipaje, dar pentru că flăcările au continuat să se extindă, a fost nevoie de ajutoare suplimentare. În total, peste 100 de pompieri și 20 de autospeciale au intervenit .

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București: "Alimentarea autospecialelor noastre cele care au refulat la înălțime s-a făcut din resurse proprii, adică autospeciale de pompieri cu rezervă mare de apă, dar și din rețeaua din hidranți atât cât a fost posibil. Străzile sunt înguste sau îngustate de autoturismele care sunt staționate. E o problemă specifică în București, de fiecare dată sunt aceleași probleme."

Intervenția pompierilor a fost cu atât mai dificilă cu cât clădirile din cartier sunt construite foarte aproape una de cealaltă. Primăria sectorului 1 anunță că va verifica modul în care au fost autorizate construcțiile, dar și documentele care au permis transformarea clădirii arse - din hotel în bloc de locuințe.

Clotilde Armand, primarul sectorului 1: "Vedem consecințele unui urbanism prost. Va trebui să verificăm fiecare autorizație de construcție, de cine a fost dată și cei care au emis aceste autorizații să plătească pentru ce se întâmplă acum."

O anchetă va stabili de la ce au pornit flacările.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri