Copilul de 5 ani din Buzău nu a murit din cauza sarmalelor mâncate cu o zi înainte. Ce au descoperit legiștii

Data publicării:
spital copii

Decesul copilului de 5 ani, din localitatea buzoiană Tăbărăşti, a fost cauzat de inhalarea unor vapori ai unui insecticid sau ai altor substanţe toxice şi nu de intoxicarea cu alimente, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, conducerea Spitalului judeţean de Urgenţă Buzău, potrivit Agerpres

Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean Buzău, doctorul Dragoş Porumb, necropsia copilului a oferit indicii că moartea băiatului de 5 ani a survenit în urma inhalării vaporilor unor otrăvuri, nu prin înghiţire. Cu o zi înainte de deces, copilul mâncase sarmale și clătite, așa că principala ipoteză pe care medicii o luau în calcul era toxiinfecția alimentară, variantă care a fost însă exclusă la necropsie.

"La necropsie au fost descoperite semne specifice la nivelul plămânilor şi nu în stomac, de asemenea, toxiinfecţia alimentară iese din calcul. Rezultatele relevante privind cauza decesului vor veni după examinările toxicologice", a declarat sursa citată.

Sâmbătă, la prânz, în localitatea Tăbărăşti, unde părinţii deţin o exploataţie agricolă, copilul a mâncat sarmale şi clătite. În noaptea de sâmbătă spre duminică, băieţelul de 5 ani ar fi vomat şi, ulterior, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, unde, deşi medicii au încercat să-l stabilizeze, a murit. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru moarte suspectă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri