Cruzime fără margini: Câine legat și târât de o mașină

Data actualizării: Data publicării:
caine bun

Scene de o cruzime fără margini într-o localitate de lângă Timișoara. Un inconştient a legat un câine de o mașină și l-a târât pe străzile din sat, înainte să-l abandoneze, mai mult mort decât viu, pe marginea drumului: l-a legat de un stâlp şi l-a lăsat acolo să moară. Animalul a fost găsit la timp de mai mulţi oameni miloşi care l-au dus la veterinar. Câinele a fost operat, iar acum poliția îl caută pe cel capabil de un asemenea gest. Vă avertizăm, urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Cumplita faptă s-a petrecut marți seară. Martorii spun că au văzut o mașină de teren care târa un câine. Când şi-au terminat distracţia macabră, cei din maşină au legat animalul istovit şi plin de răni de un stâlp.

Cătălina Bădeață, martor: „Noi când am ajuns acolo, într-adevăr, era într-o stare deplorabilă așa ceva nu... nu... nu credeam că poate să ajungă un câine să arate. Era plină de noroi pe față, era udă, tremura nu pot să descriu mai mult de atât...”

Câinele a fost dus de urgență la un cabinet veterinar. Trei ore a durat operaţia.

Dan Vârtosu, veterinar: „Efectiv a fost rașchetat și osul. Este o plagă destul de urâtă, cu ligamente rupte, cu lipsă de țesut, musculatura a fost sfârtecată... am găsit pietre, pământ, nisip, mizerie.”

Familia care a găsit câinele a depus plângere la poliție.

Ionuț Sârbu, purtător de cuvânt IPJ Timiș: „În urma apariției în mediul online a unor imagini în care un animal este rănit, polițiștii postului Giroc s-au autosesizat efectuând verificări cu privire la acest aspect.”

Cei care au chinuit în asemenea hal un sărman animal nu au fost deocamdată găsiţi. Când vor fi prinşi, riscă să primească până la trei ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri