CTP: Kovesi își rezolva orice problemă dacă se plia pe dorințele lui Dragnea. A preferat să meargă până la capăt, singură

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Cristian Tudor Popescu a spus, joi seară, că votul Consiliul Uniunii Europene de validare a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european este o încurajare pentru românii cinstiți. Gazetarul a adăugat că fosta șefă a DNA a luptat singură, până la capăt și că „alegerea doamnei Kovesi este a doua mare înfrângere pentru PSD din acest an”.

Comentariul gazetarului Cristian Tudor Popescu:

Este o încurajare extraordinară pentru toți oamenii cinstiți din România, pentru cei care muncesc cinstit, care nu merg pe scurtături și care văd acum că se poate să reușești prin propriile mijloace, într-o luptă dură, cu propriul tău guvern și să reușești în Europa.

Am tot auzit astăzi o frază spusă de doamna Dăncilă: Doamna Kovesi reprezintă România și s-ar putea să avem probleme de imagine, cu dosare... eu nu zic că... dar totuși. O să pronunț și eu o propoziție: Laura Codruța Kovesi nu reprezintă România decât dacă vrea ea, așa cum Simona Halep nu reprezintă România decât dacă vrea ea. E mai rău ca în cazul Halep, că acolo n-au făcut nimic, dar în cazul Kovesi i-au dat în cap. Deci nu reprezintă România decât dacă vrea ea!

Vă imaginați, i s-a propus, apropo de reprezentat România, i s-a propus să candideze la președinție, în ultimul an. Vă închipuiți cum ar fi arătat acum între cele 23 de personaje doamna Kovesi, candidat și cu șanse mari să câștige. Doamna Kovesi va face mult mai mult pentru România europeană și pentru ce înseamnă Europa în acest moment, în această funcție de procuror-șef european.

Este românul ales în cea mai înaltă funcție europeană, ales, nu ca în cazul comisarilor europeni, care sunt propuși de guvern și acceptați. Aleasă prin propriile mijloace.

Ce mai arată victoria doamnei Kovesi? Arată victoria tăriei de caracter. Anul trecut, doamna Kovesi, după ce a fost dată afară de la DNA, așa cum se știe, după ce președintele Iohannis i-a întors spatele, că nu a acceptat să-și dea demisia și să fie consilier la Cotroceni, a rămas absolut singură. E un sentiment foarte interesant. Uitați-vă ce fac diverși indivizi și individe în peisajul politic actual, ce fac pentru o funcție, ce trădări, ce mârșăvii dezgustătoare, la ce se pretează pentru o funcție de ministru, pentru o funcție de președinte de Senat.

Doamna Kovesi credeți că n-ar fi putut să-și rezolve orice problemă dacă se plia pe dorințele domnului Dragnea și compania? Credeți că nu-și rezolva orice problemă? Da! Dacă s-ar fi dovedit înțelegătoare cu domnul Dragnea era rezolvată, rămânea liniștită pe funcția de la DNA. Ei bine, a preferat să meargă până la capăt și apoi să o ia de la capăt, singură, în această luptă.

L-am auzit pe acest porc mistreț solemn al politicii, aproape că v-aș spune că plătesc eu amenda... Am auzit o frază colosală, este fraza anului: cum vă imaginați că în Parlamentul ăsta al României s-au putut face vreodată legi pe persoană fizică, ca să fie scoasă o persoană la vopsea? Asta este fraza anului! Apoi, atât domnul pe care l-am numit cum l-am numit, cât și doamna Dăncila se află într-o situație formidabilă. O descriu așa: eu vin să o cer de nevastă pe o fată, de la tatăl ei și taică-su îmi spune: n-ar fi bine, umblă vorba prin târg că e cam hoață, că e cam curvă, la care eu i-aș spune: măi meștere, eu când am venit la matale crezi că nu m-am interesat? Crezică nu știu cine e fata dumitale?

Ce-și imaginează domnul în cauză, că cei de la UE nu știu cum e cu dosarele alea pe care i le-a inventat secția specială, sulurile alea de hârtie igienică? Celelalte cauze care au fost infirmate, hotărârile rușinoase ale CCR, care vor rămâne pentru istorie, modul ticălos în care a fost dată afară? Nu știu toate astea? Ba da, indiferent de faptul că amenință domnul Să-nu-spuneți-că-nu-v-am-spus, așa le zice liderilor europeni. Eu, cunoscutul Motocicleanu, Răzgândeanu, eu din România vă spun: să nu spuneți că nu v-am spus... oamenii ăia știu bine ce-au ales.

Nu imaginea României ar fi afectată, Laura Codruța Kovesi nu s-a dus acolo trimisă de România. S-a dus în nume propriu. În schimb, ar fi imaginea UE afectată, nu a României. Credeți că UE nu verifică? Păi verifică, așa cum face în cazul Rovanei Plumb. Verifică foarte atent.

N-are nicio importanță (cum a votat Luminița Odobescu, ambsadorul României la UE - n.red.). Este o femeie, stimabilă sau nu știu, ce contează cum a votat când doamna Dăncilă a tinut-o gaia-mațu până în ultimul moment, premierul României: nu susținem, nu votăm!

Altceva este extraordinar, faptul că nu spune nimeni cum s-a votat și asta trebuie spusă cetățenilor. De ce să fie secret acest vot față de cei care au trimis-o să voteze acolo? Noi trebuie să cunoaștem acel vot. Și pe vremea lui Ceaușescu se știa cum se vota la ONU. Cum să fie secret un astfel de vot, suntem la alegerile locale, parlamentare? N-are de ce să fie secret.

Mai vreau să vină hotărârea Curții Europene de Justiție, acolo unde Laura Codruța Kovesi a depus întâmpinare în legătură cu faptul că nu i s-au respectat drepturile în modul în care a fost înlăturată din funcție anul trecut. Este foarte importantă decizia, să se vadă ce ticăloșie s-a făcut atunci.

Aș mai spune că alegerea doamnei Kovesi este a doua mare înfrângere pentru PSD din acest an, după cea din 26 mai.

(Cum vi se pare să constatăm că revine discursul Liviu Dragnea anti-justiție?) Sigur că revine, cu ce altceva ar putea să joace în această campanie Viorica Dăncilă? Nu poate decât să-și păstreze nucleul de votanți duri ai PSD, măcar să și-i păstreze pe ăia, cât a avut la europarlamentare. Dacă acum ar renunța la politica dragnistă anti-justiție ar pierde din procentele pe care le-a avut la europarlamentare. Încearcă să și le conserve, de asta a susținut și ignominia asta cu Kovesi până în ultimul moment. Principala grijă a doamnei Dăncilă este să nu piardă din electorat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri