Doi pacienți și o asistentă medicală, depistați cu coronavirus la Institutul Fundeni. Asistenta nu avea simptome

Data actualizării: Data publicării:
fundeni facebook

Doi pacienți și o asistentă medicală au fost depistați cu coronavirus, anunță Institutul Clinic Fundeni (ICF). Asistenta medicală nu avea simptome, ea fiind confirmată după testările care se fac în spital cu privire la toți angajații care lucrează în secțiile cu bolnavi în stare gravă, anunță unitatea sanitară.

Pacienţii au fost transferaţi la spitale COVID, iar asistenta, asimptomatică, a fost internată. Cazurile COVID-19, depistate la Fundeni, nu pun în pericol activitatea Institutului, potrivit sursei citate.

La ICF se testează de COVID orice pacient care necesită internarea. Totodată sunt testaţi toţi angajaţii care lucrează în secţiile cu bolnavi în stare gravă, anunță unitatea sanitară. Este testat personalul care intră în zonele verzi. Se încearcă astfel, să nu fie dus nici un pacient, indiferent de simptome, în secțiile unde sunt pacienți internați cu boli grave. 

Ieri a fost confirmat cu COVID o asistentă. Nu avea simptome.

Asistenta medicală nu a intrat în contact cu nici un pacient. Și ea și toți cei care au intrat în contact cu ea au purtat echipament de protecție.

„Am testat-o fiindcă am început să testăm personalul. Testăm  pacienţii şi personalul. Testarea pacienţilor  si a personalului  ne permite depistarea de timpuriu a  oricărui  posibil focar şi, totodată, identificarea cazurilor asimptomatice pentru continuarea în siguranţă a activiăţii uniţăţii medicale. Astfel am identificat o persoană complet asimptomatică şi am izolat-o, respectiv asistenta medicală”, a mai spus”, a explicat Anca Coliţă, manager IC Fundeni.

Cei doi pacienţi au fost transferaţi în spitalele COVID 

„Orice pacient care necesită internarea în Institutul Clinic Fundeni este izolat, i se face testul COVID și stă în zona de izolare, singur în salon, până avem rezultatul testului. Dacă este negativ, se duce în zona verde a secției, dacă este pozitiv se transferă la spital dedicat COVID. Cei doi pacienţi au fost testaţi. Ei aşteptau rezultatul testului în izolare. Am făcut ancheta pentru fiecare din ei. Tot personalul cu care au intrat în contact a purtat echipament de protecție. Când am primit testul pozitiv,  i-am transferat”, a explicat prof dr Alina Tănase director medical ICFundeni.

Din 6 aprilie, ICF face teste pentru COVID. În prezent se fac 160 teste pe zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri