Galerie Foto Două plicuri suspecte au fost primite la Ambasada Ucrainei din București. SRI: Nu conțin material exploziv

Data actualizării: Data publicării:
20221206130220__EC_4475
Două plicuri suspecte au fost primite la Ambasada Ucrainei din București FOTO: Inquam Photos / George Calin

Două plicuri suspecte au fost primite la Ambasada Ucrainei la București, marți dimineață. Polițiștii și agenții SRI au fost chemați de urgență. Plicurile au fost ridicate de SRI în vederea expertizării.

UPDATE 16:20 În cursul după-amiezii SRI a făcut precizări suplimentare în legătură cu incidentul:

În legătură cu evenimentul înregistrat astăzi la Ambasada Ucrainei din București, facem următoarele precizări: la ora 10:50 echipele pirotehnice ale Serviciului Român de Informații au fost solicitate la sediul Ambasadei Ucrainei în urma unui apel la numărul unic de urgență 112, întrucât au fost primite plicuri care au fost considerate suspecte. Specialiștii SRI au pus în aplicare procedurile specifice iar în urma controlului preliminar, acestea au fost ridicate și transportate în siguranță. După primele verificări, s-a constatat că plicurile nu conțin material exploziv. Potrivit procedurii, acestea vor fi analizate în laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanțe ce ar putea fi prezente. Vom reveni la finalul cercetărilor de laborator. În acest caz SRI colaborează cu celelalte instituții abilitate”.

UPDATE 12:10 „Intervenția echipelor SRI s-a finalizat. Plicurile au fost ridicate în vederea expertizării. În acest caz se colaborează cu toate instituțiile abilitate”, potrivit unui comunicat de presă.

Două plicuri suspecte au fost primite la Ambasada Ucrainei din București FOTO: Inquam Photos / George Calin
Două plicuri suspecte au fost primite la Ambasada Ucrainei din București FOTO: Inquam Photos / George Calin

Știrea inițială

Poliţiştii de la DGPMB - Secţia 1 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, marţi, în jurul orei 11,00, la sediul unei ambasade din Sectorul 1 au fost primite două plicuri ce ar avea un conţinut suspect.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii pentru asigurarea zonei, arată sursa citată.

De asemenea, la faţa locului se deplasează echipe pirotehnice pentru efectuarea de verificări specifice.

„Echipele SRI s au deplasat la Ambasada Ucrainei astazi, in urma unui apel 112, prin care s a precizat ca au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehnistii au demarat procedura standard, pentru investigarea acestora. In urma controlului pirotehnic se va stabili daca va fi nevoie ca acestea sa fie ridicate si transportate in siguranta”, se precizează într-un comunicat transmis de SRI.

Poliţia spaniolă a confiscat, luni, alte trei colete suspecte adresate diplomaţilor ucraineni la un oficiu poştal, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, potrivit agenţiilor de presă Ukrinform şi DPA. Numărul total de ameninţări la adresa instituţiilor diplomatice ucrainene din străinatate a ajuns astfel la 21 de cazuri, a arătat purtătorul de cuvânt citat.

Colete însângerate conţinând ochi de animale au ajuns săptămâna trecută la ambasade ucrainene din mai multe ţări. Înainte de aceasta, o serie de scrisori-capcană au fost trimise mai multor instituţii din Spania, într-unul din cazuri un agent de securitate fiind rănit uşor.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri