SRI, despre plicurile ridicate de la Ambasada Ucrainei: „Conțin fragmente de țesuturi organice”

Data publicării:
interventie ambasada ucrainei
Două plicuri suspecte au fost primite la Ambasada Ucrainei din București FOTO: Inquam Photos / George Calin

Serviciul Român de Informații transmite că plicurile ridicate marți de la Ambasada Ucrainei conțin „fragmente de țesuturi organice”. „Pentru stabilirea provenienței acestora este necesară o analiză suplimentară”, precizează SRI.

„În legătură cu cele două plicuri suspecte ridicate în cursul zilei de ieri de la ambasada Ucrainei din București, vă facem cunoscute următoarele aspecte: În urma primelor analize de laborator, s-a constatat că în plicuri nu se află conținut de interes pirotehnic și nici alte substanțe periculoase. Menționăm că analizele specifice au arătat că plicurile conțin fragmente de țesuturi organice, iar pentru stabilirea provenienței acestora este necesară o analiză suplimentară pe care o vor efectua instituțiile abilitate ale statului. Pe componenta prevăzută de atribuțiile legale pe care le are SRI, verificările întreprinse de noi s-au finalizat”, se arată în comunicatul Serviciului Român de Infromații.

Citește și Kuleba: Coletele suspecte primite de ambasadele ucrainene aveau ca expeditor adresa unui dealer Tesla din Germania

Două plicuri suspecte au fost primite la Ambasada Ucrainei la București, marți dimineață. Polițiștii și agenții SRI au fost chemați de urgență, iar plicurile au fost ridicate de SRI în vederea expertizării.

Colete însângerate conţinând ochi de animale au ajuns săptămâna trecută la ambasade ucrainene din mai multe ţări. Înainte de aceasta, o serie de scrisori-capcană au fost trimise mai multor instituţii din Spania, într-unul din cazuri un agent de securitate fiind rănit uşor.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri