Video Drama familiei de români înecate în Canada. „Toată lumea e afectată, mai ales că erau și doi bebeluși”

Data actualizării: Data publicării:
familie canada
Drama familiei de români înecate în Canada. Foto: Captură video Digi24

O familie de români care a murit în timp ce încerca să treacă ilegal granița dintre Canada și Statele Unite urma să fie deportată. Presa locală scrie că ar fi fost trimiși în România, chiar dacă cei doi copii ai cuplului erau născuți în Canada. În ziua în care urma să fie pusă în aplicare decizia, părinții, fiecare în vârstă de 28 de ani, și copiii de un an și doi ani s-au înecat, încercând să ajungă în SUA.

Familia de români care a murit înecată în timp ce încerca să traverseze râul Saint Lawrence pentru a ajunge ilegal din Canada în Statele Unite era stabilită în apropiere de Toronto. Disperat pentru a nu fi deportat, tatăl și-a luat soția și cei doi copii și împreună au încercat să ajungă pe teritoriul american. Deși micuții erau născuți în Canada, cererea de azil pentru care familia de români aplicase a fost respinsă de autorități şi cei patru urmau să fie deportaţi în țara de origine.

„Era o familie tânără. Ei au venit aici pentru a-și boteza copiii și desigur că i-am primit bucuroși”, a declarat preotul Emanuel Ionuț Tencaliuc. 

„Trist, trist, mai ales că erau și bebeluși, copii mici. Toată lumea este afectată acum”. Familia de români încerca să ajungă la o rudă care locuiește în Statele Unite. Drumul celor doi părinți și al celor doi copii ai lor s-a terminat tragic după ce barca la bordul căreia se aflau s-a răsturnat din cauza unei furtuni pe râul Saint Lawrence. Ei ar fi plătit 3 mii de dolari unei călăuze pentru a-i duce pe malul american. În tragedie, au pierit și patru cetățeni indieni.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, anunța măsuri după incident. „Gândurile noastre se îndreaptă spre familiile oamenilor care şi-au pierdut viaţa. Este o situaţie sfâşietoare, mai ales că printre ei se afla un copil foarte mic. Trebuie să înţelegem ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat şi să facem tot posibilul pentru a ne asigura că diminuăm șansele să se mai întâmple din nou”, spunea Trudeau, potrivit CBC News.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri