ASE, a treia sesiune de admitere. Mai sunt disponibile 1.500 de locuri

Data publicării:
studenti

Răzvan a fost respins la Facultatea de Drept, iar acum s-a repliat la Academia de Ştiinţe Economice. A venit şi cu un plan de carieră: să devină bancher pe cel puţin 5.000 de euro.

La examenul din septembrie s-au înscris fie absolvenţi de liceu care au luat bacalaureatul în toamnă, fie candidaţi respinşi la alte facultăţi.

M-am înscris la altele, deocamdată sunt pe lista de aşteptare şi vreau să fiu sigură că intru undeva”, mărturisește o candidată.

Locurile libere sunt şi acum la aproape toate specializările. Cele mai multe, peste 500, se găsesc la Management, Comerţ şi Relaţii Internaţionale.

Aici lucrează economia de piaţă, în funcţie de cerere şi de ofertă. Facultăţile vor decide care dintre programe vor rămâne sau numărul de locuri care vor fi alocate”, spune Pavel Năstase, rectorul Academiei de Studii Economice.

După experimentul de anul acesta, cu examen de admitere, conducere Academiei se gândeşte să revină de anul viitor la admiterea pe bază de dosar. Universitatea a scos la concurs, anul acesta, peste 5.000 de locuri la concurs, dintre care 2.500 finanţate de la bugetul de stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri