Copiii de clasa a IV-a au fost testați la limba română și la matematică

Data publicării:
ELEVI CLASA I - MFAX-1

Evaluarea trebuie să arate nivelul la care se află copiii la final de şcoală primară. La 22 mai vor fi evaluaţi elevii de clasa a VI-a. 

Aproximativ 130 de elevi din județul Iaşi au susţinut testările la limba română şi matematică. Ei au avut la dispoziţie câte 45 de minute pentru fiecare materie.

„Au fost unii itemi la care nu au înţeles de la început ce au de făcut, dar le-am sugerat să mai citească o dată cerinţele”, a spus învățătoarea Viorica Olaru.

Cadrele didactice sunt de părere că trecerea de la clasa a IV- a la gimnaziu este una dificilă. Psihologii spun ca evaluarea susţinută de elevii aflaţi la final de şcoală primara este binevenită.

„Orice copil care este evaluat corect are posibilitatea să fie orientat adecvat nivelului lui de dezvoltare”, a explicat Ioan Gotcă, psiholog.

La 22 mai este programată evaluarea elevilor de clasa a VI-a. Potrivit ministrului Educaţiei, de anul viitor aceste evaluări vor fi organizate la nivel naţional, aşa cum prevede Legea Educaţiei, nu doar pe bază de eşantion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri