CTP: Mult mai rapid decât economia o să-și revină năravurile de dinainte de pandemie

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Gazetarul Cristian Tudor Popescu consideră că nu se va face o reformă în învățământ, nici după pandemia de coronavirus, observând în acest sens că elevii săraci au primit tablete sau computere de la stat, acum când bugetul este pus la încercare, cu atât mai mult cu cât acest lucru putea fi făcut și înainte de pandemie.

Cu privire la data de 15 mai, dată de la care românii nu vor mai completa declarația pe propria răspundere pentru a ieși afară, gazetarul a spus că guvernul a considerat că este nevoie de o relaxare pentru a nu mai pierde capital politic.

„Ce se va întâmpla pe 15 mai? Nu este o dată stabilită epidemiologic, medical, sociologic sau științific. Este o dată politică, pentru că guvernul își dă seama că nu mai poate din punct de vedere politic să mai ducă aceste măsuri de restricție, pentru că pierde puncte electorale”, a spus Cristian Tudor Popescu.

El a atras atenția și că în cazul măsurilor de protecție „va fi foarte greu să mai fie impuse în condițiile în care se vor scoate aceste declarații, cu consecințe pe care le vom vedea”.

De asemenea, în cazul elevilor care vor merge la școală timp de două săptămâni, gazetarul spune că ar fi fost mai potrivit termenul de „distanțare fizică”, în detrimentul celui de „distanțare socială”. În continuare, el a spus că elevii nu puteau fi trimiși la școală în masă.

În ceea ce privește o reformă a educației, gazetarul a spus: „Poate vom înțelege cu această ocazie de ce nu am făcut niște lucruri până acum”.

„Doamna Anisie a spus că vor fi ajutați copiii săraci care nu au suport tehnologic pentru învățarea online, tablete, laptopuri, să fie livrate acestor copii. Vine o întrebare simplă: A fost nevoie de pandemie ca să se dea copiilor tablete și laptopuri de către stat? Dacă în pandemie găsim bani, când se dau bani în toate părțile, când bugetul pârâie din toate încheieturile, în astfel de condiții găsim bani pentru a da tablete copiilor, înainte de pandemie de ce nu s-a făcut asta? Banii existau. De ce nu s-au dat atunci. Era rău să se dea atunci?”, a spus gazetarul.

„Nu sunt un ins care să-mi fac iluzii nici în legătură cu viitorul, nici cu trecutul. Ca să faci o reformă adevărată în învățământ trebuie o reformă în om, printre adulți. Adulții trebuie să aibă altă atitudine față de învățământ. Această atitudine nu se va schimba în urma acestor luni, chiar ani, de pandemie. Se va reveni, așa cum își va reveni economia, mult mai rapid decât economia o să-și revină năravurile de dinainte de pandemie, unele nici măcar nu au dispărut. Eu nu pot să-mi fac iluzii că pandemia o să procoace o revelație și o reformă în învățământul românesc după ce ea va înceta”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai...
Digi FM
Iubire și flori pentru Celine Dion, la Paris. Fani din toată lumea au așteptat-o la hotel, ea, emoționată de...
Pro FM
Bebe Rexha, pozată de paparazzi în costum de baie, în Mykonos. Ce poze a pus ea pe Instagram
Film Now
Josh Hartnett, despre sfatul „inutil” pe care l-a primit de la colegul din „Oppenheimer”, Mat Damon...
Adevarul
Motivul pentru care Donald Trump refuză o dezbatere faţă în faţă cu Kamala Harris
Newsweek
România lansează la apă o navă de logistică pentru un grup de luptă al Olandei. Costă 375.000.000 €
Digi FM
Radu Ștefan Bănică și-a găsit mașina vandalizată: „Am văzut că e înclinată într-o parte, a fost un cuțit...
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei...
Digi Animal World
Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii
Film Now
Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima după moartea iubitului ei: „Nu ascunde că a fi tristă...
Harvey Weinstein
Harvey Weinstein a fost transferat din închisoare în spital. Producătorul de la Hollywood are COVID-19 şi...