Sari la conținut

Educatoare bruscată de un părinte supărat că i-a fost agresat copilul

„Am văzut că i-a pus mâna pe ceafă şi că a bruscat-o. Cred că şi verbal. Pentru că colega alăturată mi-a povestit că le-au zis că o să le bată cap în cap”, spune Ioana Mardare, directoarea Grădiniţei nr.9.

Tatăl copilului îşi explică gestul. Băiatul lui nu a mai vrut să meargă la grădiniţă pe motiv că a fost agresat de educatoare. Lucru care l-a înfuriat.

A izbuncnit în plâns şi a spus că l-a lovit educatoarea. I-a luat de păr pe el şi pe încă un băieţel şi i-a lovit cap în cap”, spune Sergiu Brighidin, tatăl copilului.

„Educatoarea a recunoscut: Da, i-am luat şi i-am lovit. Am pus mâna pe codiţa ei de păr şi i-am spus dacă ar fi să vă iau tot aşa, să spun că nu ştiu ce să fac şi vă iau de păr şi vă dau cu capul de perete”, adaugă el.

Confruntată de directoarea grădiniţei, educatoarea a recunoscut că a agresat copilul şi că a fost ameninţată de tatăl acestuia.

Iuliana Căluian, educatoare: L-am prins de cap.

Reoirter: Şi l-aţi tras de păr, l-aţi lovit ?

Iuliana Căluian, educatoare: Sincer să fiu era înainte de pauza de prânz şi nu imi amintesc foarte clar.

Poate că aş fi putut să fac altfel atunci.

Reporter: L-aţi agresat sau nu?

Iuliana Căluian, educatoare: Da.

Reporter: Ce v-a reproşat părintele? Pentru că spuneţi că v-a ameninţat ieri.

Iuliana Căluian, educatoare: A fost deranjat de gestul acesta, că nu vrea să fie agresat copilul sub nicio formă.

Conducerea grădinţei va trimite imaginile de pe camera de supraveghere la poliţie, iar între timp va analiza şi comportamentul educatoarei. O anchetă în acest caz fac şi inspectorii şcolari.

O să discutăm în consiliul profesoral şi admnistrativ şi o să luăm o măsuri. Pentru că nu este normal nici să bruscăm copii”, spune Ioana Mardare, directoarea grădiniţei.

Este primul astfel de incident raportat la grădiniţa gălăţeană.