Evaluare Națională 2020. Câți elevi nu au putut da examen din cauza coronavirusului

Data publicării:
scoala temperatura elev evaluare nationala ID138632_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Elev căruia li se ia temperatura la intrarea in scoala. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Peste 11.000 de elevi nu s-au prezentat luni la prima probă a Evaluării Naționale, la Limba și Literatura Română. Aproape 200 dintre ei se află în carantină sau în izolare, potrivit Ministerului Educației și Cercetării.

161.038 de elevi au fost prezenţi luni la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, în vreme ce 11.490 (6,7%) nu s-au prezentat la examen, potrivit datelor transmise de MEC.

Dintre cei care nu s-au prezentat, 166 se află în izolare, iar alţi 18 sunt spitalizaţi/carantinaţi.

Elevii aflaţi în izolare / confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus vor susţine probele conform unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie - 4 iulie.

La această etapă vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost în izolare, carantină, au afecţiuni cronice care pot creşte receptivitatea sau severitatea afecţiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizaţi/ internaţi, în prima etapă a examenelor naţionale, pentru diverse afecţiuni.

Este primul an în care e prevăzută o a doua sesiune a examenului de Evaluare Naţională, pentru elevii care nu se pot prezenta la probele scrise din motive medicale. Sesiunea specială va începe din data de 29 iunie.

-29 iunie 2020 - Limba şi literatura română, probă scrisă

-30 iunie 2020 - Matematică, probă scrisă

-1 iulie 2020 - Limba şi literatura maternă, probă scrisă

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri