Jurnal pentru copii. Impresii de la școala de canto a lui Daniel Iordachioaie

Data publicării:
iordachioaie

Sara este una dintre fetiţele ştrengăriţe care vin la cursurile de canto și chitară ținute de Daniel Iordachioaie. Cântăreţul a deschis porţile Academiei de Arte Frumoase de o lună şi îi aşteaptă pe toţi copiii talentaţi care iubesc muzica.

„Am deschis Academia de Arte Frumoase pentru că, din păcate, a început să se facă muzică pe la toate colţurile şi nu de bună calitate şi atunci aşa cum putem, mai puţin la început şi sperăm noi mai mult mai încolo, să ajutăm copiii să înveţe cum se cântă într-adevăr”, a justificat Daniel Iordachioaie decizia sa.

Giulia cantă de la vârsta de 3 ani şi visul ei este să devină o mare artistă. De cum a aflat de Academia de Arte Frumoase a vrut să-i treacă pragul.

„Când cânt parcă îmi iau zborul, parcă plutesc într-o lume a mea şi toată lumea este acolo şi mă vede, ca pe o scenă”, a mărturisit fetița.

„La noi la Academie totul se întâmplă individual. Eu lucrez cu fiecare copil în parte, fiecare are quelque chose-ul lui pe care trebuie să îl descoperim în fiecare copil”, a mai spus cântărețul.

Cursurile îi ajută pe copii să-şi dezvolte urechea muzicală, ritmul şi inteligenta, iar cei mai talentaţi dintre ei ajung la emisiuni tv.

„Orele durează 45- 50 de minute, fiind copii majoritatea lor sunt copii mici, de la 5 până la 10 ani şi atunci nu rezistă o oră întreagă”, a spus Iordachioaie.

Chiar dacă mulţi dintre micuţi şi-ar dori să cânte pe scena şi să ajungă celebri, cursurile nu sunt pentru toată lumea.

„Din păcate aceasta este o meserie vocaţională şi atunci trebuie să ai date cu care să te fi născut: există o evaluare în care stabilim dacă copilul are ureche muzicală, are ritm şi după aceea începem cu fiecare după necesităţile lui”, a mai afirmat cântărețul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri