Ministerul Educaţiei renunţă la propunerea de scoatere a profesorilor de sport de la clasele primare

Data actualizării: Data publicării:
Cancelaria unei scoli
FOTO: Agerpres

Ministerul Educației retrage propunerea de a elimina profesorii de sport de la clasele pregătitoare, I și a II-a.

cancelarie 170911_AN_SCOLAR_11_INQUAM_Photos_Octav_Ganea (1)
Ministerul Educației retrage propunerea de a elimina profesorii de sport de la clasele pregătitoare, I și a II-a. FOTO: Agerpres

„Referitor la recentele discuții privind o serie de proiecte de acte normative elaborate de Ministerul Educației Naționale, precizăm următoarele:

Versiunea de proiect de ordin privind aprobarea planurilor-cadru pentru învățământ primar avea rolul de a genera o dezbatere pe acest subiect în cadrul Comisiei de Dialog Social, conform reglementărilor legislative în vigoare. Având în vedere faptul că proiectul conținea o serie de aspecte insuficient fundamentate, acesta a fost retras și va fi reanalizat de specialiștii în domeniu.

În momentul în care se va contura o nouă versiune, Ministerul Educației Naționale va iniția o dezbatere într-un context mai amplu, scopul fiind acela de a găsi soluții adecvate provocărilor pe care le impune implementarea noului curriculum”, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Orele de sport de la clasele primare ar fi urmat să dispară

Potrivit unui proiect de ordin intrat în posesia Edupedu.ro, ministrul dorea vrea să modifice planurile-cadru astfel: să dispară în total 5 ore de Educație fizică predate de profesori de Sport (toate cele două ore de la clasa pregătitoare, toate cele două ore de la clasa I și o oră de la clasa a II-a).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri