Programul „Cornul şi laptele” întârzie. De vină este procedura greoaie de licitaţie

Data publicării:
CORNUL SI LAPTELE-Mediafax Foto-Elvira Gheorghita

Nici după trei săptămâni de la începerea noului an şcolar, elevii din Dolj nu primesc laptele şi cornul. Pentru mulţi dintre ei, aceste alimente reprezintă mai mult decât o gustare.

"Sunt copii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinatate, lăsaţi în grija bunicilor. Probabil că nu au nici bani şi la ora 10 ei servesc acest lapte şi corn ca o masă principală de fapt, nu ca o gustare", susţine Beatrice Bălaşa, directorul unei şcoli din Craiova.

Responsabilii, autorităţile judeţene, se apără şi spun că procedura de licitaţie este foarte complicată, iar informaţiile de la Ministerul Educaţiei au ajuns foarte târziu. Pe de altă parte, reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că au găsit o soluţie pentru remedierea problemei.

"Vom lua de bune informaţiile din anul precedent. Adică structura anului şcolar, numărul de elevi, preţurile maximale, cu rezerva că dacă acestea se modifică, atunci să avem posibilitatea să modificăm în timpul procedurii", a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Laurenţiu Ivanovici.

Anul trecut situaţia a fost similară. Pentru că structura anului şcolar a fost publicată pe 15 iulie, autorităţile nu au avut timp să încheie procedurile privind licitaţia, iar elevii au primit lapte şi corn odată cu sfârşitul lunii octombrie. Şi anul acesta este aceeaşi situaţie. Autorităţile spun că procedurile se vor încheia în cel mult trei săptămâni, iar atunci copiii vor beneficia de lapte şi corn.

Situaţia este la fel şi la Sfântu Gheorghe, în Covasna. Aici însă părinţii se asigură că micuţii au la ei o gustare, de fiecare dată când îi trimit la şcoală.

Autorităţile dau vina pe procedurile greoaie şi pe contestaţiile interminabile la licitaţii. Anul acesta au încercat să găsească soluţii ca această situaţie să nu se mai repete.

Abia de săptămâna viitoare elevii din judeţul Covasna vor primi lapte şi corn. În ceea ce priveşte fructele pe care elevii ar trebui să le primească prin Programul "Mere în şcoli", reprezentanţii consiliilor judeţene nu au primit încă procedurile pentru demararea licitaţiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri