Remus Pricopie, ministrul Educației: Nu voi finanța clasa pregătitoare cu 40 de copii

Data publicării:
pricopie

O telespectatoare Digi24 a semnalat faptul că și-a înscris copilul în clasa pregătitoare și a constatat că acolo vor învăța alți 40 de copii, iar situația este asemănătoare în tot municipiul Slatina, în condițiile în care numărul maximum este de 25 de copii.

Anul trecut, media la nivel național pe clasa pregătitoare a fost de 16 copii. Anul acesta ar trebui să fie aceea prevăzută de lege și să nu se depășească numărul de clase. Din păcate, avem profesori, avem directori și uneori avem și inspectori care nu respectă regula. Eu am anunțat că acolo unde acest lucru se întâmplă voi începe să eliberez din funcție. Și directori, și inspectori. Nu voi finanța clasa cu 40 de elevi, voi finanța 25 de elevi. Atunci să vedem cum o să gestioneze școala sau directorul o astfel de situație. Legea interzice finanțarea unei clase care depășește numărul de elevi”, a declarat Remus Pricopie.

În plus, Remus Pricopie a afirmat că numărul de clase atât la clasa pregătitoare cât și la clasa I a crescut.

N-ați auzit niciun fel de zgomot, niciun fel de tensiune în raport cu aceste înscrieri nici la grădiniță, nici la clasa pregătitoare. Pentru anul viitor vrem să conservăm acest sistem, ba, mai mult, să-l extindem. Vom extinde baza de date pentru înscrierea în clasa I, clasa pregătitoare și pentru grădiniță. Înscrierea în școală, în orice moment, din primăvara anului viitor nu se va mai face decât prin baza de date. Directorul nu va mai putea să înscrie legal un copil pentru că baza de date nu-i va mai permite înscrierea în clasa respectivă. Are mai mulți copii și are spațiu, se poate aproba creșterea numărului de clase, dar nu să ții 40 de copii într-o clasă”, a adăugat ministrul Educației.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri