Un nou caz de intoxicare la școală după igienizare, la Bragadiru. DSP nu a găsit însă o cauză întemeiată

Data publicării:
elev scoala bragadiru

20 de copii şi învățătoarea lor de la o şcoală din oraşul Bragadiru au ajuns la spital, după ce școala a fost igienizată. Părinții copiilor au fost chemați în cursul zilei de profesori să vină să-i ia pe cei mici, după ce copiii s-au plâns că se simt rău, că îi ustură ochii și au dureri abdominale. O parte dintre părinți au plecat cu copiii la spital pentru o evaluare medicală. 

„Mi-a dat telefon să vin să îl iau, îi e rău. Am venit să îl iau acasă. Îl doare capul și are temperatură”, povestește un bărbat aflat lângă un copil.

- Da, mă doare capul, confirmă băiatul.

- Și ce te mai doare?

- Burta, am o stare de vomă, sunt amețit. Eram în timpul orei și a început să mă doară capul în timpul orei de istorie. L-am sunat pe tata, a zis să îl sune pe bunicul să vină să mă ia, povestește copilul. 

- Ai simțiți în clasă un miros ciudat?

- Da, mă înțepa pe la nas.  

Reprezentanții școlii spun însă că este o situație „închipuită”. Câțiva copii ar fi acuzat că se simt rău și atunci s-a luat decizia de a-i scoate la aer, în curtea școlii. La scurt timp după aceea, conducerea școlii a luat decizia ca cursurile să continue. Unii dintre copii au plecat însă cu părinții înainte de finalizarea cursurilor.

Niciun copil nu a fost internat.

Au fost și cei de la DSP în interiorul școlii, în încercarea de a stabili ce s-a întâmplat. Se pare că ar fi fost făcută o dezinfecție marți seara târziu de către reprezentanții școlii și că ar fi fost folosită cloramină. Reprezentanții DSP spun însă că ar fi fost folosită o cantitate de cloramină mai mică decât cea normală pentru o astfel de operațiune și deci, nu au găsit o cauză pentru care copiii s-ar fi simțit rău.

Reprezentanții școlii au spus că vor păstra legătura cu autoritățile pentru a vedea ce este de făcut în continuare.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri