Sari la conținut
News Alert

32 de solicitanţi de azil, prinși încercând să fugă din țară

32 de cetăţeni irakieni, între care 15 minori, solicitanţi de azil în România, au fost descoperiţi, sâmbătă dimineaţă, de către poliţişti de frontieră de la PTF Borş, judeţul Bihor, ascunşi în interiorul unui automarfar care transporta mobilă, scrie News.

Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 06.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un român în vârstă de 45 de ani, la volanul unui automarfar cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Acesta transporta mobilă, conform documentelor de însoţire a mărfii, având ca destinaţie Italia.

„Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au verificat atent mijlocul de transport, ocazie cu care au descoperit în interiorul acestuia, printre marfa transportată, 32 de persoane, dintre care 11 bărbaţi, şase femei şi 15 minori. Din primele cercetări, a rezultat faptul că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, adulţii având vârste cuprinse  între  31 şi 37 ani, iar minorii între 14 şi 18 de ani. Persoanele în cauză au depuse documente de solicitanţi de azil în România”, informează Poliţia de Frontieră.

Adulţii au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru.

De asemenea, şoferul a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care persoanele în cauză s-au ascuns în camion.

Şoferul şi cele 32 de persoane au fost duse la sediul instituţiei, în prezent fiind făcute cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv pentru trafic de migranţi, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.