A treia zi de proteste la Mechel pe trecerea de pietoni. Muncitorii au cerut bani de la șoferi

Data publicării:
21032013 20mechel 20bani 20soferi-56049

Protestul s-a încheiat la ora 12, atunci când expira autorizația, însă muncitorii au plecat acasă cu promisiunea că vor protesta și mâine.

Este a treia zi în care ei au blocat drumul E60, însă, de data aceasta, au fost afectați și câțiva șoferi. Dacă ieri și alaltăieri șoferii erau redirecționați pe Autostrada Transilvania, acum nu s-a mai luat această măsură de către polițiștii rutieri.

Între timp, cei aproape 100 de protestatari care traversau încontinuu trecerea de pietoni, câțiva dintre colegii lor mergeau pe la geamurile mașinilor și cereau bani de la șoferi, care dădeau câte un leu sau doi.

Aceasta este o altă formă de protest pe care angajații Mechel au încercat-o, în încercarea de a-i impresiona pe proprietari.

Ieri dimineață, liderul de sindicata avut o întâlnire cu conducerea combinatului din Câmpia Turzii. Directorul a transmis că angajaților li se va plăti avansul pe luna trecută, iar celor care se află în șomaj li se va plăti 800 de lei. Aceasta este doar o parte din cât au cerut protestatarii, aceștiacerând trei salarii compensatorii,această ajunge la aproximativ 3.000 de lei pentru fiecare persoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri