News Alert Accident în lanț în București: Au fost implicate o ambulanță, un microbuz și patru autoturisme

Data actualizării: Data publicării:
poza accident bucuresti

Un accident rutier în lanț s-a petrecut joi seara pe Calea Plevnei, fiind implicate patru autoturisme, o ambulanță care transporta un pacient și un microbuz cu pasageri. În total 21 de persoane se aflau în aceste vehicule.

ACTUALIZARE ORA 21:00 . Polițiștii au început ancheta ca să afle cine este de vină, iar declarațiile martorilor spun că un șofer s-ar fi grăbit să treacă înaintea ambulanței aflate în misiune. Potrivit corespondentului Digi24 aflat la fața locului, ar fi vorba chiar de șoferul microbuzului, care se pare că n-ar fi auzit/văzut ambulanța, deși aceasta avea semnalele acustice și luminoase pornite.

Pacientul din ambulanța implicată în accidentul din București era în stop cardio-respirator, el fiind transportat în urma impactului la Spitalul Universitar, a declarat, joi seara, comandantul detașamentului ISU „Mihai Vodă”, maior Mihai Tănase.

În total, șase persoane au fost transportate la spital. Cele șase victime au fost transportate la spitalele Universitar, Floreasca și Grigore Alexandrescu. Patru dintre ele se aflau în ambulanța privată.

„Nicio persoană din microbuz nu a necesitat transport la spital. Pacientul din ambulanță a fost transportat la spital, fiind vorba de o persoană în stop cardio-respirator. (...) A fost preluat de altă ambulanță și dus la Spitalul Universitar. Ambulanța aparținea aeroportului”, a precizat reprezentantul ISU.

În urma accidentului, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a fost transportat un minor.

„Am intervenit cu autospecială cu apă și spumă, o descarcerare și cinci ambulanțe de prim ajutor tip SMURD. (...) Intervenția a fost complexă deoarece a trebuit să facem triajul victimelor, să evaluăm situația, să vedem fiecare pacient ce traumatism a suferit”, a menționat Mihai Tănase.

Conducătorii autovehiculelor implicați în accidentul rutier de pe Calea Plevnei din București au fost testați cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Brigăzii Rutiere a Capitalei.

În jurul orei 19.55 Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe Calea Plevnei. O ambulanță care circula pe str. Știrbei Vodă cu semnalele optice și acustice în funcțiune a intrat în coliziune cu un autovehicul care efectua transport rutier de persoane și care circula pe Calea Plevnei dinspre Schitul Măgureanu către str.Constantin Noica.

Conform polițiștilor rutieri, din coliziune, autovehiculul a fost proiectat în alte trei autoturisme care erau oprite în intersecția Calea Plevnei pentru a acorda prioritate de trecere ambulanței.

Traficul rutier a fost restricționat in zona intersecției Calea Plevnei-str Stirbei Vodă, pe ambele sensuri de circulație dinspre str.Stirbei Vodă către str. Constantin Noica, fiind permisă doar circulația transportului public de persoane.


Două dintre victime sunt preluate și transportate spre spital în acest moment. 

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat la Digi24 că patru sau cinci persoane au nevoie de transport la spital, dar din fericire nu sunt victime grav rănite. Ambulanța aparținea aeroportului Henri Coandă, iar pacientul care era transportat nu a avut de suferit.

Deocamdată nu se cunosc împrejurimile în care a avut loc accidentul. 

Cinci autospeciale SMURD sunt prezente la fața locului.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri