Afaceri interne: Un polițist al IPJ Teleorman, cercetat după ce a vândut colegilor cătușe cu 50 de lei

Data publicării:
politia icon politisti

Un agent de la IPJ Teleorman este cercetat pentru că a vândut cătușe polițiștilor. Plângerea a fost făcută publică pe pagina de Facebook a sindicatului Diamantul, unde o persoană s-a plâns că la IPJ Teleorman cătușele au fost vândute, în loc să fie date gratuit, potrivit Mediafax.

Agentul șef principal de poliție, acuzat că ar fi vândut cătușe polițiștilor, ar fi achiziționat echipamentele de protecție de la o firmă specializată și, ulterior, a îndemnat polițiștii să le cumpere de la el, în schimbul sumei de 50 de lei. Unul dintre polițiști s-a plâns Sindicatului Polițiștilor din România Diamantul, ai cărui reprezentanți au postat informația pe pagina de Facebook.

„Se pare că IPJ Teleorman a ajuns SRL, au cătușe de vânzare. Primit in privat: Azi, noua promoție a fost chemată să primească materialele din dotare. Au primit pistol, au primit baston, au primit spray, iar când au ajuns la cătușe....nu aveau pe stoc, dar cine vrea, poate cumpăra cu 50 lei, de la ei, de la IPJ, că de vânzare aveau”, se arată în postarea de pe rețeaua de sociliazare.

Imediat după apariția informației în spațiul public, reprezentanții IPJ Teleorman au început cercetările cu privire la activitățile comerciale desfășurate de gestionarul instituției. În prezent, acesta este cercetat pentru a se constata în ce măsură acțiunea lui a fost o abatere disciplinară.

„Mijloacele de protecție, armamentul, muniția, cătușele și spray-ul sunt distribuite gratuit de către inspectorat pentru desfășurarea activităților din teren. Agentul nostru avea în gestiune mijloace de protecție individuală. Nu a dat spre vânzare din cele care erau ale Inspectoratului, pe care le avea în gestiune. El își procurase contra-cost de la o societate comercială, nu știm care, acum facem verificări, și le-a vândut colegilor care au venit din promoție. Acum verificăm dacă a avut cătușe în gestiune și nu le-a distribuit, pentru că el nu trebuia să desfășoare activități comerciale în cadrul Inspectoratului", a declarat, pentru Mediafax, comisarul șef de poliție Iulian Orbeșteanu din cadrul IPJ Teleorman.

În continuare, IPJ Teleorman evaluează situația gestiunii ținute de angajat, pentru a vedea de câtă vreme se desfășoară activități comerciale în depozitul de armament al instituției.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri