Sari la conținut
News Alert

Aglomerație în magazine în a doua zi din an

Încă de la primele ore ale dimineţii, constănţenii au venit să-şi facă provizii după petrecerea de Revelion. Nu au mai avut însă coşurile pline cu băutură şi carne.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Constanţa: „Cel mai aglomerat raion este cel de legume şi fructe, iar clienţii cumpără în special banane şi portocale.”

„E un motiv de a ne purifica, de a ne curăţa de o grămadă de toxine din alimentele pe care le cumpărăm zi de zi.”

„Păi după atâta carne, mâncăm şi noi ceva mai natural, mai bio. Sincer, atâta carne mi-a cam ajuns. Acum o dăm pe fructe. Sunt mult mai bune.”

Un alt raion aglomerat a fost cel de lactate. Brânză, lapte sau iaurturi, toate şi-au făcut loc în coşurile de cumpărături.

„Oricum şi în cursul anului fac parte din dieta zilnică. Dar acum după sărbători... Acum cu atât mai mult. Sigur, eliminăm ce am acumulat în plus şi fără rost.”

„După sărbători. Am mâncat prea mult şi acum trecem la regim.”

A fost aglomeraţie şi în marile magazine din Iaşi în a doua zi din an. Fie că li s-au terminat proviziile sau pur şi simplu au vrut să schimbe meniul, oamenii au ieşit la cumpărături.

„Nişte fructe. Vrem să facem nişte aranjamente pe masă, gustări că friptură a mâncat toată lumea.”

„E mai mult decât într-o zi normală, e adevărat. E greu de explicat, dar probabil aceasta este modalitatea prin care românii încearcă, poate, pe acest ger să şi iasă puţin din casă şi să îşi mai ia câte ceva.”

În cel mai mare centru comercial din Iaşi, în zona de restaurante nu aveai loc să arunci un ac.

„Nu am loc, trebuie să îmi caut un loc numaidecât. Mai mănânc din mers.”

„Suntem cu copiii şi e foarte aglomerat. A doua zi din an e foarte, foarte multă lume. Pentru mâncare trebuie să aşteptăm 20 de minute.”

„Nu am găsit nici ciorbă, vedem. Asta este. Normal se stă acasă pe 2.”

Marile magazine au revenit la programul normal de funcţionare, iar reprezentanţii hipermarketurilor spun că în perioada următoare se aşteaptă la mai puţini cumpărători.

Pe aceeași temă

A început Street Food Festival

În centrul municipiului sunt prezenți peste 40 de comercianți, iar publicul va avea parte și de concerte de muzică live...