Ajutor din Iași pentru informaticienii ucraineni. O companie de IT face gratis proiecte ale colegilor din țara vecină

Data publicării:
companie it

Reprezentanţii companiei spun că ideea le-a venit în momentul în care o societate de profil din Ucraina le-a cerut ajutorul. Ucrainenii i-au rugat pe informaticienii ieșeni să le finalizeze proiectele la care lucrau înainte să înceapă revoltele, astfel încât să respecte termenele de predare.

Oamenii, personalul, practic, nu pot să ajungă la lucru și după aceea este o problemă legată de infrastructură, accesul la internet, la comunicații. Putem să venim în ajutorul lor prin preluarea unor operațiuni, începând de la dezvoltarea aplicațiilor, consultanță, până la infrastructură,” spune Cristian Neghină, directorul unei companii IT.

Acum, cele două companii stabilesc deja detaliile colaborării.

Avem experiență și expertiză ca să putem face o trecere și o comunicare cu clientul cât mai bine posibil”, a spus Cristi Iftimie, managerul de proiect al companiei.

Informaticienii români spun că decizia lor este cât se poate de firească.

Mi se pare că vine natural ca noi, o echipă de IT, să ajutăm frații noștri din Ucraina, în momente grele. Sunt sigur că și ei ar face la fel pentru noi, iar prioritatea comună este clientul”, spune un angajat al companiei, Andi Bârzu.

Printre proiectele la care vor lucra ieșenii se numără realizarea paginilor web pentru instituții sau firme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri