ANAF spune că va controla toată vara comercianții de fructe și legume

Data publicării:
fructe

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a aplicat, în două zile, amenzi de 2,47 milioane lei în cadrul unei operațiuni pentru verificarea și monitorizarea centrelor comerciale și a altor spații în privința legumelor și fructelor proaspete, se arată într-un comunicat de presă al instituției transmis, luni, Agerpres.

fructe
Foto: Gulliver/GettyImages

ANAF, prin Direcția generală antifraudă fiscală, demarează operațiunea CERES, pentru verificarea și monitorizarea, pe perioada verii, a centrelor comerciale și a altor spații (piețe, târguri etc) în cadrul cărora sunt comercializate, în sistem en-gros, mărfuri de tipul fructelor și/sau legumelor proaspete”, se arată în document.

Vineri și sâmbătă, în cadrul acestei operațiuni au fost desfășurate acțiuni de control la 354 contribuabili, fiind stabilite amenzi și confiscări în valoare totală de 2.752.688 lei.

Astfel, s-au aplicat 474 sancțiuni contravenționale principale (378 amenzi și 96 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 2,472 milioane lei și s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite și bunuri în valoare totală de 280.070 lei.

De asemenea, s-a dispus suspendarea activității a patru contribuabili pentru nedotare cu aparate de marcat electronice fiscale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri