Autostradă terminată degeaba. CNADNR nu a făcut recepția lucrării, așa că viteza este restricționată. Explicațiile companiei

Data publicării:
austostrada gata

ACTUALIZARE 18.30. CNADNR a reacționat la știrea difuzată de Digi24. „Vă aducem la cunoştinţă faptul că în prezent CNADNR S.A. analizează posibilitatea Recepţiei la Terminarea Lucrărilor. Lucrările aferente Punctului de Control la Trecerea Frontierei şi a Parcării de Scurtă Durată vor fi finalizate în iunie 2015. Până atunci vor fi instalate şi telefoanele de urgenţă. Recepţia lucrărilor nu este condiţionată de instalarea acestor telefoane de urgenţă. Restricţia de viteză de 100 km la oră va fi ridicată după ce vor fi întrunite condiţiile de siguranţă a circulaţiei pentru permiterea vitezei de 130 km/h conform legislaţiei în vigoare”, se arată într-un comunicat al CNADNR.


 Se lucrează intens în aceste zile pe primul tronson al autostrăzii Nădlac - Arad. Şoseaua trebuia să fie predată de mai bine de o săptămână în administrarea CNADNR, însă compania nu a trimis pe nimeni să recepţioneze lucrarea.

Săptămâna trecută a fost o comisie care a verificat stadiul lucrărilor, aşteptăm de la Companie numirea comisiei de recepţie şi stabilirea datei când lucrările vor fi recepţionate. Noi ne-am făcut datoria şi am anunţat conform contractului terminarea lucrărilor”, a declarat Adrian Adler, reprezentantul constructorului.

Lucrările la partea carosabilă şi cele care ţin de siguranţa circulaţiei au fost finalizate în mare parte, au fost instalate gardurile de pe margine, tot ce mai rămâne de făcut este să fie instalate aceste panouri antiorbire dintre sensurile de mers.

Întârzierile birocratice îi afectează în primul rând pe şoferi. Pentru că şoseaua nu a ajuns în adiministrarea Companiei de Drumuri, pe acest tronson nu se poate deocamdată circula cu viteza de autostradă de 130 de kilometri la oră.

Constructorii susţin că lucrările din afara părţii carosabile au fost întârziate de vremea ploioasă şi că acestea vor fi încheiate de-abia în primăvară.

Mai rămâne de rezolvat problema telefoanelor şi a panourilor electrice, care încă nu au fost legate la reţeaua de curent.

CNADNR nu a dat până acum vreo explicaţie în legătură cu motivele pentru care nu a recepţionat lucrarea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri